Abies koreana 'Piccolo' - Koreaanse zilverspar

De nederlandse naam is Koreaanse zilverspar, familie van de Pinaceaeinfo-icon. De bladeren zijn donkergroen. De volwassen hoogte van deze conifeer is ca. 30 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Heeft een decoratieve vorm. Is slecht verkrijgbaar.

Bijvoorbeeld voor stedelijk openbaar groen (parken) en bostuinen. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochtige, 'gemiddelde' zandhoudende bodem. Dus bestaand uit zand-veen of zand-klei/leem en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw. Deze plant is goed te combineren met 'open plaats' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Het is belangrijk dat planten goed groeien, groen blad vertonen, goed bestand zijn tegen ziekten en goed bloeien. Voor de eerste twee is stikstof nodig, voor de laatste twee kalium. Aangezien de meeste planten al een goed wortelgestel hebben en omdat het beter voor het milieu is zit er minder fosfor in de formule. Advies samenstelling: N4+P2+K6 tot maximaal N8+P6+K8

Grond vochtigheid: 
vochtig
Grond voeding: 
matig voedselrijk

Geschikt voor een koele, beschutte plaats.

Plant vorstbestendigheid: 
-25°C

Abiesinfo-icon

Regelmatige snoei is niet nodig. Abies vormt zelden scheuten aan oud hout.

Heeft u een vraag over de Abies koreana 'Piccolo', of wilt u de informatie op deze pagina aanvullen met tips of een mooie foto, klik dan op onderstaande knop.