Haal meer groen naar binnen

Planten binnen het interieur zijn waarschijnlijk nog nooit zó populair geweest als sinds pakweg de afgelopen 5 jaar; dit geldt overigens niet alleen voor thuis, maar ook bedrijven doen volop mee aan de plantentrend. Ken jij de groenwand al bijvoorbeeld? Voor thuis iets minder geschikt vanwege de ruimte, maar moderne bedrijven omarmen steeds meer de groene wand. Dat houdt in dat de muur ofwel voorzien wordt van kunstplanten voor een stuk groen beleving, of de muur krijgt een voorzet stellage waarin per rij planten geplaatst kunnen worden, vanaf de vloer tot het plafond. Thuis kiezen we voor een andere plantenindeling, kleinschaliger, maar een must voor het interieur van nu.

Urgentie van meer groen ligt maatschappij breed
Groen binnen- en buitenshuis: een trend die doortrekt in vele facetten. We hebben de mosdaken, daken bekleed met een variatie van mosplantjes, die fungeren als buffer tegen hevig regenval dankzij hun absorptievermogen. Iets wat we zowel bij nieuwbouw terugzien en in het bedrijfsleven. We hebben daarnaast de 'tegel-wip' dagen, waarin bewoners gestimuleerd worden wat achtertuin tegels te verwijderen, om groen te stimuleren en regenval meer te reguleren. En zo zijn er de geveltuintjes; één belletje naar de gemeente -mits voldoende trottoir ruimte- en de gemeente legt een geveltuintje aan, waarbij je zelf voor plantjes moet zorgen. Mooie trends die groen stimuleren. Groen is hip geworden en dat zien we ook terug in het interieur van nu.

Groen vormt dé woontrend van nu
Blader eens door eigentijdse woonmagazines en wat valt op? De hoeveelheid groen. Zelfs onze muren zijn groen  - dé woonkleur van dit moment. En daar horen veel, heel veel planten bij in mooie bloempotten. Rieten manden doen heel natuurlijk aan en passen hartstikke goed in eigentijdse, industriële interieurs. Maar ook bloempotten van geweven kokos of aardewerk bloempotten zijn hartstikke populair; stuk voor stuk natuurlijke materialen. Zorg dat de plant mooi verzonken ligt in de bloempot, zodat je geen plastic pot te zien krijgt.

Natuurlijke materialen hebben de voorkeur
We willen in ons interieur niet alleen veel planten terugzien, maar sowieso gaat de voorkeur uit naar natuurlijke materialen. Houten of betonnen vloeren, glazen deuren in zwart metaal; kunststoffen lijken op hun retour als het gaat om het interieur. Tafels en meubels willen we van eerlijk hout - het liefste onbehandeld- om het natuurlijke aspect ervan te benadrukken. Iets wat ook geldt voor lampen. Zo is de Rotan lamp een mooie aanvulling op ons natuurlijke design interieur.  Rotan hanglamp, bijvoorbeeld boven de eettafel of salontafel, sluit zo mooi aan bij de natuurlijke, industriële look van ons interieur.

Kies eens voor planten met bloemen
Het fenomeen 'groen' is ook daadwerkelijk 'groen' - met andere woorden, we kiezen vaak voor planten zonder bloemen, omdat dit nu eenmaal de trend is. Jammer, want planten met geur bloemen zorgen voor een heerlijke bloemengeur in huis. Een van de lekkerst geurende bloemen zijn die van lavendel. Nu is lavendel in principe een tuinplant, maar met zorg en toewijding kun je 'm ook binnenshuis houden. Hij heeft dan wel veel zonlicht nodig, minimaal water en kalkhoudende grond.

Auteur: 
webmaster
Categorie: 
Duurzame Wereld
omhoog
0 waarderingen.
Ik vind dit een goed bericht

Reactie toevoegen

E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.