Abies nordmanniana 'Golden Spreader' - Kaukasische zilverspar

De nederlandse naam is Kaukasische zilverspar, familie van de Pinaceaeinfo-icon. De bladeren zijn goudgeel. De volwassen hoogte van deze conifeer is ca. 50 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Dwergstruik, heeft een decoratieve vorm. Is matig verkrijgbaar.

Bijvoorbeeld voor stedelijk openbaar groen (parken) en bostuinen. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochtige, 'gemiddelde' zandhoudende bodem. Dus bestaand uit zand-veen of zand-klei/leem en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Het is belangrijk dat planten goed groeien, groen blad vertonen, goed bestand zijn tegen ziekten en goed bloeien. Voor de eerste twee is stikstof nodig, voor de laatste twee kalium. Aangezien de meeste planten al een goed wortelgestel hebben en omdat het beter voor het milieu is zit er minder fosfor in de formule. Advies samenstelling: N4+P2+K6 tot maximaal N8+P6+K8

Grond vochtigheid: 
vochtig
Grond voeding: 
matig voedselrijk

Geschikt voor een koele, beschutte plaats.

Plant vorstbestendigheid: 
-30°C

Abiesinfo-icon

Regelmatige snoei is niet nodig. Abies vormt zelden scheuten aan oud hout.

Heeft u een vraag over de Abies nordmanniana 'Golden Spreader', of wilt u de informatie op deze pagina aanvullen met tips of een mooie foto, klik dan op onderstaande knop.