Fuchsia 'Riccartonii' - Bellenplant

De nederlandse naam is Bellenplant, familie van de Oenotheraceaeinfo-icon. De bloemkleur is rood+violet en de bloeitijd is van ca. juni tot en met oktober. De bladeren zijn groen en ongeveer 30 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 80 cm. Verdraagt een temperatuur tot -15 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 45 cm. (3-5 st. per m2.) Halfheester. Is ruim verkrijgbaar.

Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plekje in de halfschaduw en een voedzame, humusrijke bodem met weinig boomwortels in haar nabijheid. Deze plant verdraagt warmte en een tijdelijk droge bodem. Ze kan dus ook aangeplant worden op standplaatsen met iets meer licht. Het is een plant voor de liefhebber. Ze stelt namelijk meer eisen qua verzorging, zoals bijvoorbeeld winterbescherming.

Bij de bemesting van kuipplanten ligt minder nadruk op het stikstofgehalte maar meer op het kaliumgehalte. Wanneer de plant te hard groeit bestaat de kans dat de plant uit verhouding groeit en dat er meer insecten dan nodig op afkomen. Om de verhouding van de plant te waarborgen is een hogere kaliumgift nodig zodat de vertakking gestimuleerd wordt. Tevens verbetert kalium de waterhuishouding en de stevigheid van de plant zodat er minder insecten op af komen. Kalium is ook een stimulans om de planten beter af te harden voor de winter. De planten zullen met deze formule ook beter bloeien met, als de plantensoort het toelaat, geurende bloemen. Advies samenstelling: N5+P3+K6 tot maximaal N8+P6+K8

Grond vochtigheid: 
droog
Grond voeding: 
humusrijk

Bosplant.

Plant vorstbestendigheid: 
-15°C

Fuchsiainfo-icon magellanica (bellen plant)

Bloeit zowel op eenjarig als op tweejarig hout. En dat is maar goed ook, want ze is niet goed winterhard. Na een in Nederland normale winter moeten we de fuchsia in de meeste gevallen al tot aan de grond terugsnoeien in mei. Na een zachte winter snoeien we alleen de dode en beschadigde takken weg.

In de bijzondere situatie van enkele jaren achter elkaar een zachte winter, moeten we Fuchsia uitdunnen. We passen dan eerst de hoofdregels van het snoeien toe. Als ze daarna nog verder gedund moet worden, snoeien we enkele van de oudste takken weg tot op de grond.

Op zeer beschutte plaatsen kunnen we Fuchsia als haag toepassen. We moeten haar dan jaarlijks 1 - 2 keer knippen. De eerste keer als de knoppen open gaan (ca. mei) snoeien we alle scheuten van het voorgaande jaar tot ongeveer de helft terug. Bij de eventuele tweede snoeibeurt corrigeren we de vorm van de heg waar nodig.

Heeft u een vraag over de Fuchsia 'Riccartonii', of wilt u de informatie op deze pagina aanvullen met tips of een mooie foto, klik dan op onderstaande knop.
Stel een tuinvraag