Ricinus communis - Wonderboom

De nederlandse naam is Wonderboom, familie van de Euphorbiaceaeinfo-icon. De bloemkleur is purperrood en de bloeitijd is van ca. ?. De bladeren zijn roodbruin en ongeveer 120 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze een- tweejarige is ca. 150 cm. Verdraagt een temperatuur tot +5 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 45 cm. (3-5 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.

Zeer geschikt voor de siertuin. Heeft opvallend blad, bloeiwijze, of vorm en laat zich eenvoudig combineren. Deze eenjarige plant verlangt een zonnige plek en goed doorlatende, voedselrijke grond. Is zeer geschikt om te combineren met de 'basisplanten'. Korte periodes van droogte verdraagt ze prima. Natte periodes daarentegen niet. Het is een opvallende plant, die ook als solitair te gebruiken is.

Voor bloeiende heesters is het belangrijk om een N:K verhouding te hebben van 1,3 – 1,8 voor een goede knopontwikkeling. Bij houtige gewassen is tevens fosfor erg belangrijk gedurende het hele seizoen voor het stimuleren van de ademhaling van de plant (nodig voor het omzetten van de NPK in voor de plant benodigde eiwitten) en het afrijpen van het gewas (dat de houtcellen goed gevormd worden). Advies samenstelling: N5+P2+K4 tot maximaal N9+P6+K8

Grond vochtigheid: 
droog
Grond voeding: 
voedselrijk

Borderplant.

Plant vorstbestendigheid: 
5°C

Ricinusinfo-icon communis

Alle delen zijn giftig bij inname, vooral het zaad en de wortels.

De zaden zien eruit als aantrekkelijk gespikkelde boontjes.

Houd ze consequent uit de buurt van kinderen.

Kunt u niet zonder deze plant, pluk dan de bloemen eruit, zodat er onmogelijk zaden kunnen worden gevormd. Raadpleeg onmiddellijk een arts als er toch iets is misgegaan.

1-3 Gekauwde zaden kunnen voor een kind al dodelijk zijn.

Symptomen brandend gevoel in mond en keel, buikloop, darmkrampen, nieraandoeningen

Heeft u een vraag over de Ricinus communis, of wilt u de informatie op deze pagina aanvullen met tips of een mooie foto, klik dan op onderstaande knop.
Stel een tuinvraag