Kunst op Schaal

38e Internationale Ei-tentoonstelling 2024


“ Kunst op Schaal”


Verkooptentoonstelling van artistiek bewerkte echte eieren Dit jaar wordt het grootste ei ter wereld van de Olifantsvogel (Aepyornis maximus) geëxposeerd. De lente staat voor de deur. Tijd om het binnen en buiten weer gezellig te maken. Geniet van duizenden prachtig bewerkte eieren en laat je inspireren door de styling van De Oranjerie om je huis in voorjaarstemming te brengen. Pasen en eieren zijn onverbrekelijk met elkaar verbonden. Het versieren van eieren heeft al een eeuwenoude traditie en deze traditie kan men nog steeds in De Oranjerie bewonderen en dat al 38 jaar. In “De Oranjerie” te Zeijen (Drenthe) wordt van zondag 3 t/m zaterdag 30 maart voor de 38e achtereenvolgende keer deze kunstvorm tentoongesteld tijdens de verkoopexpositie


“Kunst op Schaal”


Aan deze bij de verzamelaar zeer gewaardeerde expositie nemen circa 50 kunstenaars deel afkomstig uit 8 verschillende landen. Dit jaar zullen weer nieuwe exposanten aanwezig zijn uit Balie, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk, Roemenië, Oekraïne, België en Nederland. Kwaliteit en exclusiviteit staat bij deze tentoonstelling voorop.


Deze tentoonstelling behoort inmiddels tot de top van Europa.


De Olifantsvogel, Aepyornis maximus, heeft geleefd in Zuid-Madagaskar en is rond 1500 uitgestorven. Zeer zelden worden deze eieren heel gevonden. Het geëxposeerde ei is in delen gevonden en opnieuw gereconstrueerd. Het zijn de grootste eieren die ooit door een vogel zijn gelegd en is 160x groter dan een kippenei. Er zijn tot nu toe 40 hele eieren gevonden . Naturalis in Leiden heeft ook een ei in zijn bezit. De eieren worden in vitrines geëxposeerd te midden van een prachtige winkel in voorjaars sfeer. Er worden o.a. natuurtaferelen, oude meesters, jugendstil, Hindeloper techniek, iconen en nog veel meer op een ei gezet, wat zeker tot de verbeelding spreekt. Zie het ei als een kunstvorm. “The Eggs Factor”


* Eieren beschilderd met acryl-, aquarel-, olieverf en Oost-Indische inkt. * Geëtste en gekraste eieren en gefreesd. * Eieren versierd met knip-en vouwwerk. * Eieren bewerkt met klei en open geboorde eieren. * Eieren van kunstenaars in Fabergé stijl. Wij hebben de exclusieve verkoop in Nederland van unieke replica’s van de complete Fabergé collectie Tsaren eieren. • Dagelijks is één van de exposanten aanwezig en demonstreert een speciale techniek. Zie voor de agenda de website https://tinyurl.com/2xs2ycu7 • Prachtige collectie handbeschilderde tinfiguren in de Paas sfeer uit Duitsland. • De Oranjerie heeft in de afgelopen 37 jaar een prachtige ei-verzameling opgebouwd, deze kan men in de theeschenkerij bewonderen. • Aangeboden een grote collectie eidoppen. • De Oranjerie komt met een geheel nieuwe voorjaarscollectie en zal deze sfeer ook uitstralen. Decoreren is onze passie. • Voor de bezoekers die na het zien van alle pracht en praal zelf aan de slag willen, zijn er allerlei soorten blanke eieren te koop. Dit kan van een struisvogelei tot een klein kwarteleitje.


“De Oranjerie” is te vinden aan de Noorderstraat 1 in Zeijen. (Dr)


De toegang is gratis. De openingstijden alleen tijdens deze tentoonstelling dinsdag t/m vrijdag van 10.00 – 17.30 uur. zaterdag van 10.00 – 17.00 uur zondag van 11.00 – 17.00 uur Te bereiken per auto: A28, afslag 34 (Assen Noord) daarna bewegwijzering naar Zeyen volgen. Per bus: lijn 83, van NS station Assen richting Roden.


https://tinyurl.com/2xs2ycu7 infoatde-oranjerie [dot] nl Noorderstraat 1 9491 AJ Zeijen. tel: 0592-291671 06-51173645

Datum: 
zo, 03/03/2024 - 11:00 tot za, 30/03/2024 - 17:00
omhoog
0 waarderingen.
Ik vind dit een goed bericht

Kunst op Schaal

Locatie
Noorderstraat 1
Zeijen
Nederland
Meer informatie
Telefoon: 
0592-291671
Mobiel: 
06-51173645
Categorie
Overige
Stel een tuinvraag