druif

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 15/07/2005 - 14:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

druif

Graag willen we twee druivelaars plaatsen aan de zuidkant van ons huis. We denken o.a. aan een Frankenthaler en een Boskoop. Maar wanneer kopen we de planten best aan? En wanneer planten we deze best in volle grond?
Heeft iemand er ervaring mee, dat dit lekkere druiven zijn?

vr, 15/07/2005 - 16:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi,
Wij hebben een Boskoop glory en een witte (kleine wijndruif) in de serre. Die booskoop glory moet zo goed als niet gesnoeid wiorden in de trossen en geeft toch druiven van een mooie grootte.
Over het algemeen kan je planten aanplanten in september ofwel in het vroege voorjaar. Najaar is wel iets beter omwille van het feit dat tegen dat de lente er is er al enige wortelvorming is opgetreden.
Pieter

za, 16/07/2005 - 00:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

De Frankenthaler is een kas druif die is ongeschikt is voor ons klimaat buiten. deze zal niet rijp woorden.Ook zal je de frankenthaler als deze in serre of kas staan moeten dunnen krenten noemt men dat in het westland,dat zijn de kleinere korrels er uit halen en de korrels die naar binnen staan zodat de overgebleven korrels kunnen uitgroeien.
De beste tijd om een jonge boom te planten is in het najaar.
Ook kan je stevige tak die verhout is stekken die dit jaar is gegroeid op 50 cm knippen en het najaar in de grond of pot met potgrond steken wel met de goede kant naar boven zijn blad is er dan namelijk af.

Onderwerp gesloten