iep

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 15/07/2005 - 14:46
Anoniem (anoniem geplaatst)

iep

We hebben reeds een paar jaar een iep. Elk jaar echter zijn er gaatjes in de bladeren en soms zelfs gedeeltelijk opgevreten. Maar als je kortbij kijkt, zien we zo dadelijk nergens een beestje of schimmel. Wat kan dat zijn? En kunnen we dit oplossen?
Alvast bedankt.

za, 16/07/2005 - 11:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb een Kattenstaart, (nou ja) waarvan alle blaadjes kleine gaatjes hebben van eraan knagende beestjes die overdag niet te zien zijn.
Ik vind dat niet zo erg omdat de plant toch mooi bloeit. Een duidelijk antwoord heb ik dus niet, maar ik heb mij indertijd verbaasd, toen ik 's avonds laat in het donker met de zaklamp de tuin inging, over wat ik toen zag. Er is dan een bedrijvigheid van pissebedden, oorwormen en nog vele andere diertjes waarvan je overdag niets merkt. Waarmee ik wil zeggen: kijk 's avonds eens met de zaklamp. Misschien wordt het dan duidelijk.

zo, 24/07/2005 - 14:46
Anoniem (anoniem geplaatst)

Er zijn een soort kleine kevertjes die gaatjes maken in het blad. Maar omdat jullie het hebben over een iep, zou je kunnen informeren of de boom geen iepenziekte heeft. Waarom informeer je niet bij de plantsoenendienst van je gemeente. Die rooien iepen maar WETEN ook of je dat kunt zien aan het blad en of dat te maken heeft met gaatjes in de bladeren. Tuincentra's weten het globaal, zodat het niet zo gek is om dan bij de plantsoenendienst te informeren. Kijk even verder op een site naar iepenziekte, dan heb je ook al een idee of het er zo bij jullie uitziet.

Onderwerp gesloten