ijs uit de vijver .

12 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 19/02/2012 - 16:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

ijs uit de vijver .

Gelukkig begint langzaam het voorjaar te komen.En kunnen we weer genieten van onze vijvers!Heb net een paar fotos gemaakt.Alle vissen zijn er nog hopelijk bij jullie ook.Groet Minke

ijs uit de vijver .
zo, 19/02/2012 - 17:18
Leintje

Helaas is de ene vis die er nog was overleden............zat volledig in het ijs....

zo, 19/02/2012 - 17:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dat is balen! Weer opnieuw proberen weet niet hoe diep je vijver is maar wel belangrijk.Heb hier een luchtpompje gebruikt de ik elke winter kost bijna niets maar houd je vijver altijd een stukje open.De rest was met een dikke laag ijs bedekt 20cm of meer.

ijs uit de vijver .
zo, 19/02/2012 - 17:47
Leintje

Ik heb een vijvertje op mn terras staan. Ik denk van zink of zo.
Andere jaren kon ik gewoon een gat maken en dat bleef dan de hele dag open maar tegen deze vorst was niks bestand. Het was 1 bonk ijs tot aan de bodem.
het is zo'n 50 cm diep......ik wilde toch al wat visjes weer bijkopen en dat had ik al uitgesteld. De volgende keer gaan ze in de winter in een onverwarmd aquarium binnen....

zo, 19/02/2012 - 21:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Heb hier ook 3 kleine vijvertjes daar zitten geen vissen in alleen vijverplanten.Daar zit dus nog een dikke laag ijs in en is tot de bodem gegaan ook ongeveer 50cm en dat overleeft dus geen vis .ben zelfs bang voor de planten die erin zitten.Ze terug zetten in een aquarium de volgende winter weet niet of zoiets kan zal haast wel maar neem niet te grote vissen elritsen zijn wel geschikt denk ik en een leuk visje .Maar ik ze geen visjes meer in mijn kleine vijvertjes.

zo, 19/02/2012 - 23:14
D_SDennis

Leintje..........niet best.

ma, 20/02/2012 - 00:26
Batdah

Ik heb geen vis meer over...de laatsten lagen vorig jaar dood op het tuinpad..afgelopen zomer geen vissen meer gezien..
De laatste 4 winters waren funest voor m'n tientallen vissen..

IK ga hopenlijk aankomende zomer de vijver leeghalen en deze opnieuw inrichten..(na 8 jaar nietsdoen)...

Er komen dan ook weer vissen in(en een nieuwe pomp)...

ma, 20/02/2012 - 09:55
Dynojet

Hier hebben de koi het al goed gedaan.
Eéntje had wel last met zijn zwemblaas, maar is er precies weer aan het doorkomen. Van mijn jonge goudvissen zijn er toch een stuk of 7 overleden.
Waarschijnlijk hadden zij nog nooit zo koud gezeten, en is de koude hun toch fataal geworden. Het wateroppervak was hier maar 0°C.
Ik was de vijver en het filter zwaar blijven beluchten, en moest toch dagelijks met heet water het wak trachten open te houden. Door het beluchten koelde het water natuurlijk nog harder af, met als gevolg een ijslaag van 20 cm en meer.Ik ben al blij dat mijn filter en leidingen niet stuk gevroren zijn. Ik denk toch dat ik de volgende winter mijn vijver ga overkappen, dat scheeld toch weer een paar graden dat de vissen warmer zitten.
Hopelijk wordt het vlug warmer. En hopelijk krijgen de vissen die door de winter verzwakt zijn, niet te veel problemen in het voorjaar he.

ma, 20/02/2012 - 10:32
Tuinman66

Van koude sterven vissen niet, eerder aan zuurstofgebrek of ontwikkeling van giftige gassen die niet kunnen ontsnappen.
Hier heb ik, niettegenstaande ik een gat heb open gehouden, 1 grote goudkarper verloren. De goudwinden, die nochtans gevoelig zijn, hebben de winter goed doorstaan.

ma, 20/02/2012 - 11:39
Dynojet

Bij mij zijn de vissen nooit echt in winterrust kunnen gaan. Achter onze tuin zijn al maanden grote werken bezig van de gemeente. Met het nodige lawaai en trillingen in de grond natuurlijk.
Denk dat de vissen daar best ook onder te lijden hadden, ze schrokken vaak door het lawaai en door de trillingen.En door al dat opschrikken verspillen ze ook veel energie, die ze in de winter hard nodig hebben. Misschien daarom de reden dat een deel van mijn jonge goudvissen de winter niet overleefd hebben.

do, 23/02/2012 - 11:29
smoorkie

kwestie van een luchtpompje of de pomp aan laten staan in de vijver. mijn vijver is maar +- 40cm diep en alle vissen hebben de vorst overleeft.

do, 23/02/2012 - 16:02
Dynojet

Hier werd de vijver en het filter ook belucht tijdens de vriesperiode.
Maar door dat zwaar beluchten van vijver en filter koelde mijn vijverwater natuurlijk nog harder af.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag