actinidia kolomikta

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 31/10/2003 - 18:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

actinidia kolomikta

denk erover om deze klimplant in mijn tuin te plaatsen. kent er iemand deze plant? hoe moet hij verzorgd worden?

vr, 31/10/2003 - 22:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

hij moet op een vochtige/vruchtbare en beschutte plaats staan.
ken hem verder niet.

vr, 31/10/2003 - 23:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb het volgende voor U gevonden. Wordt gekweekt om het blad, dat aan de top roze of wit en aan de voet groen is. Hoogte 1,75 - 3,50 mter. Breedte 3 m Klimplant , moet gesteund worden, witte komvormige bloemen, zon of halfschaduw, weerstand tegen koude matig Bloeitijd Juni. Lichtgeurend.
Verder heb ik nog Bladverliezende rankende klimplant met houtachtige stengels. Blad 8 - 16 cm. , van boven vaak cremekleurig en roze.'Zomers kleine, komvormige witte bloemen, mannelijke en vrouwelijke aan aparte planten.Hierbij wordt vermeld goed doorlatende grond en goed winterhard. Dit zijn engelse gegevens en daar zijn de omstandigheden nog wel eens anders dan hier. , Wel mooi om te zien .

za, 01/11/2003 - 12:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

dank je wel!

vr, 07/11/2003 - 20:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,

Ik heb deze "klimplant" al wat jaren in mijn tuin staan en ieder jaar ben ik weer aangenaam verrast hoe mooi hij is, niet de bloemen maar de bladeren geven een een enorme meerwaarde aan een stukje half beschaduwde tuin.

De plant heb ik bevestigd aan een schutting (je moet hem echt zelf leiden), zijn woonplaats is op het oosten . Hij komt redelijk vroeg in het blad, maar is ook snel van zijn blad af.
Voor mij is dat geen bezwaar omdat de bladeren gedurende het jaar terug kleuren naar groen en ik voor deze "klinplant" een veld hortensia´s heb staan die de kleur dan overnemen.

Met andere woorden, ik kan hem je aanraden:)

Vriendelijke groet,
Karen

Onderwerp gesloten