Bonte Liguster met bladziekte

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 24/03/2021 - 17:44
Stapper

Bonte Liguster met bladziekte

Deze struik, ik denk een bonte Liguster heeft op het oude blad en bladziekte. Zowel de boven- als onderkant van de bladeren zijn aangedaan. Het nieuwe frisgroene blad is nog vrij hiervan. Wat zou het kunnen zijn? Wat is een oplossing?

wo, 24/03/2021 - 20:11
peterplant

Geen Liguster, maar een kardinaalshoedje, Euonymusinfo-icon japonicus 'Mediovariegata'. De aantasting is meeldauw. 

do, 25/03/2021 - 15:46
Stapper

Dankjewel peterplant voor de verheldering. Ik zag ergens dat je meeldauw goed met een melk oplossing kunt besproeien ter bestrijding. Wie heeft hier ervaring mee? Of is het een niet op te lossen issue wat steeds weer terugkomt. De kardinaalshoed staat nu op een plek waar hij een beetje directe zon krijgt maar verder wel veel licht, als solitaire struik. Is het zinvol een meer zonnige plek te zoeken en de struik te verplaatsen?
Of kan ik iets aan voeding toevoegen waardoor de struik meer weerstand krijgt?

Ik hoor het graag, vast bedankt!

za, 27/03/2021 - 12:51
peterplant

Ik zou het zoeken in het verbeteren van de groeiomstandigheden. Niet te natte grond, water geven bij droogte en inderdaad regelmatig bijmesten.

ma, 29/03/2021 - 09:00
Stapper

Peterplant, als ik het zo bekijk is de plek verder prima. Ook niet te droog of te nat. Afgelopen weekend heb ik de tuin bemest (bewaterd en geschoffeld) en de aangedane blaadjes van deze plant grotendeels verwijderd. De plant komt goed in het nieuwe blad.
Er zaten een paar vreemde witgroene takken in met lichtgeel blad, die heb ik verwijderd.
Bedankt voor het meedenken!

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag