Bonte Liguster met bladziekte

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 24/03/2021 - 17:44
Stapper

Bonte Liguster met bladziekte

Deze struik, ik denk een bonte Liguster heeft op het oude blad en bladziekte. Zowel de boven- als onderkant van de bladeren zijn aangedaan. Het nieuwe frisgroene blad is nog vrij hiervan. Wat zou het kunnen zijn? Wat is een oplossing?

wo, 24/03/2021 - 20:11
peterplant

Geen Liguster, maar een kardinaalshoedje, Euonymusinfo-icon japonicus 'Mediovariegata'. De aantasting is meeldauw. 

do, 25/03/2021 - 15:46
Stapper

Dankjewel peterplant voor de verheldering. Ik zag ergens dat je meeldauw goed met een melk oplossing kunt besproeien ter bestrijding. Wie heeft hier ervaring mee? Of is het een niet op te lossen issue wat steeds weer terugkomt. De kardinaalshoed staat nu op een plek waar hij een beetje directe zon krijgt maar verder wel veel licht, als solitaire struik. Is het zinvol een meer zonnige plek te zoeken en de struik te verplaatsen?
Of kan ik iets aan voeding toevoegen waardoor de struik meer weerstand krijgt?

Ik hoor het graag, vast bedankt!

za, 27/03/2021 - 12:51
peterplant

Ik zou het zoeken in het verbeteren van de groeiomstandigheden. Niet te natte grond, water geven bij droogte en inderdaad regelmatig bijmesten.

ma, 29/03/2021 - 09:00
Stapper

Peterplant, als ik het zo bekijk is de plek verder prima. Ook niet te droog of te nat. Afgelopen weekend heb ik de tuin bemest (bewaterd en geschoffeld) en de aangedane blaadjes van deze plant grotendeels verwijderd. De plant komt goed in het nieuwe blad.
Er zaten een paar vreemde witgroene takken in met lichtgeel blad, die heb ik verwijderd.
Bedankt voor het meedenken!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag