duitse pijp

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 16/06/2004 - 22:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

duitse pijp

Hoi ....
Is het een klimmer ?
Alvast bedank voor antwoord

do, 17/06/2004 - 00:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

De duitse pijp of Aristolochiainfo-icon is inderdaad een klimmer

do, 17/06/2004 - 19:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

De Duitse Pijp heeft even nodig om te gaan groeien maar als hij goed geworteld heeft , gaat het razendsnel. Hij kan wel tot een hoogte van 4 meter komen.
We hebben er in het vorige huis eentje gehad die op het dak groeide, hij heeft in het voorjaar heel lichtgroene bladeren die in een snel tempo flink groot worden. De bloemen stellen niet veel voor maar als je goed kijkt zul je zien waar hij zijn naam aan ontleend. De bladeren kunnen een grootte hebben van 22cm. bij 24 cm.
Hij kan een regenpijp of een muur helemaal bedekken. s'Winters heb je alleen (jammer genoeg) kale stengels.
Maar alles bij elkaar is het een prachtige plant waar je veel plezier van zult hebben . Soms is er moeilijk aan te komen. Je kunt hem niet afleggen of stekken dus je moet hem bij een goed tuincentrum kopen.

ik wens je er veel plezier mee.

vr, 18/06/2004 - 22:47
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik dacht dat de Duitse pijp (Aristolochio) zijn naam ontleende aan de vorm van de bloemen die eruit zien als vieze bruine pijpjes. Deze bloemen zijn erg onaangenaam van geur voor de mens, maar des te aanlokkelijker voor insecten. Zelf heb ik deze plant zes jaar gehad, maar omdat hij zo woekert heb ik hem verwijderd. Het is een hardnekkige plant want overal in de borders blijven we het plantje terug tegenkomen.

Onderwerp gesloten