Hedera helix 'Arborescens'

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 31/08/2015 - 23:46
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hedera helix 'Arborescens'

Ik heb een siertuin met veel hederainfo-icon helix Aborescens die in 2003 door een firma is aangelegd en die ik sindsdien als eigenaar volledig zelfstandig onderhoud. Ik kom tot de vaststelling dat ik in de loop van de jaren die planten niet altijd juist gesnoeid heb want ik heb soms de verkeerde takken weggesnoeid en andere laten staan die ik eigenlijk had moeten wegknippen. Resultaat: onder het gebladerte is het dikwijls een warrige bedoening en dikwijls heb ik steunpaaltjes nodig om te vermijden dat een plant scheef gaat hangen. Vraag: Kan ik met deze plant een radicale verjongingssnoei toepassen, b.v. de plant afzagen tot b.v. 10 cm boven de grond en zo ja wanneer in het seizoen ? Alvast bedankt voor uw reactie.

di, 01/09/2015 - 00:27
GreenConnection

Dat kan heel goed, maar doe dat in het voorjaar, om te voorkomen, dat je de komende winter tegen een kale tuin aankijkt.

di, 01/09/2015 - 16:26
fuchsia

De Hederainfo-icon helix Arborescens is geënt op een Hedera helix onderstam. Vaak geeft deze onderstam nog wilde scheuten (opslag) deze zijn goed te herkennen van de Arborescens. Hopelijk verwart u deze beide soorten niet. De Arborescens is toch wel stevig van structuur, de gewone Hedera is slap, hij ligt vaak op de grond of klimt in de boom of tegen muur of schutting. Even opletten dus.

za, 12/09/2015 - 18:58
tuinprins

Dit is onjuist.
Hederainfo-icon helix 'Arborescens' wordt niet geënt maar gestekt. Dit is een stuk goedkoper dan enten en het slagingspercentage bij stekken is zeer hoog.
Hedera helix 'Arborescens' is de volwassen vorm (ook wel bloemvorm genoemd) van Hedera helix, de gewone klimop. Soms heeft Hedera helix 'Arborescens' de neiging om terug te keren naar de jeugdvorm. Een of meerdere takken gedragen zich dan als de gewone klimop. Zodra je dit soort takken waarneemt dan direct verwijderen.
Gegroet, de tuinprins

vr, 04/09/2015 - 08:41
GreenConnection

-@roger van tongerloo : mee eens?

za, 12/09/2015 - 13:46
sovregor

Onze tuinprins zit er dicht bij, denk ik. Intussen heb ik een gedeelte van de planten in kwestie gewoon uitgedaan, ik begin opnieuw, ik moet enkel 12 nieuwe planten kopen, helix 'Aborescens' groeit niet heel snel, ik koop dus deze keer ineens grotere planten (40 à 50 cm hoog). Ik heb mijn lesje wel geleerd: TIJDIG OP DE JUISTE WIJZE SNOEIEN VOORKOMT VEEL PROBLEMEN. Bedankt voor jullie reacties.

za, 12/09/2015 - 21:12
fuchsia

Tuinprins, Ik heb ze als boomkweker/hovenier zelf zien enten.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag