Ideeën voor struik

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 16/03/2004 - 15:13
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ideeën voor struik

Ik heb vorig voorjaar een krentenboompje geplant, maar helaas heeft deze het niet overleefd. Ik ben op zoek naar een nieuwe struik die ik op die plek kan planten.

De struik moet tegen de volle schaduw kunnen (alleen hoogzomer schijnt de zon 's ochtends hooguit 2 uur op die plek), de struik komt op kleigrond te staan (deze heb ik wel verbeterd door er wat zand doorheen te mengen en tuinaarde). Het hoeft geen groenblijver te zijn en ik ben niet zo gek op coniferen.

Heeft iemand een idee?

di, 16/03/2004 - 20:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bij mij staat een krent ook de hele dag in de schaduw ook alleen 's morgens zon. Heb je wel voldoende water gegeven ?Het is erg warm geweest

wo, 17/03/2004 - 00:08
Anoniem (anoniem geplaatst)

een schijnhazelaar is een prachtige struik die nu in volle bloei komt met fijne gele bloempjes, bij mijn buurman staat hij al verschillende jaren en bij mij doet hij het al drie jaar uitstekend.
Aan de noordkant van onze huizen dus enkel even de vroege zon.
heb ook wel enkele struiken verloren door hitte van vorige zomer,
struiken die reeds versscheidene jaren in onze tuin staan,sucses

wo, 17/03/2004 - 09:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb wel genoeg water gegeven volgens mij, er zijn verder ook geen andere planten doodgegaan. De reden waarom een plant het niet heeft overleefd is ook niet altijd makkelijk te achterhalen denk ik. Misschien plant ik wel opnieuw een krenteboompje. Ik ga in ieder geval even kijken hoe de schijnhazelaar eruit ziet.

Bedankt voor de reacties!

za, 20/03/2004 - 22:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

Er zijn diverse mogelijkheden voor een schaduwrijke tuin. Een viburnuminfo-icon bijvoorbeeld, zoals viburnum lanta of viburnum opulus (Gelderse roos). Zorg voor humusrijke (compost toevoegen), lichtzure (tuinturf bijmengen) grond. Rhododendroninfo-icon kan ook maar verlangt wel een luw plekje en vochtige, zure grond (er is speciale aarde voor rhodo's in de handel).
Als het ook een kleine boom mag zijn, is een nothofagusinfo-icon (schijnbeuk) wel heel leuk. Deze boom heeft een artistieke groeiwijze (ietwat grillig, maar erg mooi). Ook de grond lichtzuur maken door tuinrurf bij te mengen.
Veel succes, Maria

di, 23/03/2004 - 23:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

Meestal doen taxusinfo-icon en hulst het op zo n plek nog goed. Een Corylusinfo-icon (hazelnoot) kan ook met vrij weinig licht toe. Een Schijnhazelaar (Corylopsisinfo-icon) heeft meer licht nodig en is kwetsbaarder en blijft veel kleiner

wo, 02/06/2004 - 17:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

je doet het ook niet goed hahaha

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag