Jackfruit

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 22/06/2023 - 17:29
Antonella

Jackfruit

Hi,

Mijn man heeft in januari een jackfruit uit Indonesie meegenomen. Na het eten van de vrucht heb ik de pit in een potje op de aarde geplaatst om te zien of het ging ontkiemen. En ja hoor, heb wel lang op moeten wachten (5 maanden!) maar een paar weken geleden kwam een klein plantje uit. het plantje groeit wel snel en nu, na zo'n 2 weken, is het al een mooie kleine plantje.

Wat ik echter wil weten is of ik de jackfruit plant gewoon hier in Nederland kan houden, wordt het erg groot of blijft het klein? Moet het in een pot blijven of moet ik het in de volle grond planten? En is het vorst bestendig of moet het naar binnen in de winter?

Alle tips zijn welkom.

Alvast hartelijk dank

do, 22/06/2023 - 19:46
GreenConnection

Lees alles over deze niet-winterharde boom: https://tinyurl.com/2jbuzqdl

do, 22/06/2023 - 19:56
Antonella

Dank voor uw reactie. Ik had de informatie op Wikipedia al zelf gelezen maar daar heb ik niet de antwoorden gevonden die ik gesteld heb in mijn bericht te weten: kan deze tropische boom die ik zelf gekweekt heb in Nederland overleven in een pot? het is natuurlijk niet de bedoeling dat het een boom wordt van 30 meter hoog

do, 22/06/2023 - 21:05
GreenConnection

In pot zal het nooit een boom worden. Een paar jaar in pot zal wel lukken, maar realiseer je dat je een vorstvrije en lichte winterberging hebt? Verwacht zeker geen bloei of vrucht in ons land. Daarvoor is de hoeveelheid licht ontoereikend.

do, 22/06/2023 - 21:31
Antonella

Ha, dank u, dit is wat ik wilde weten. Ik zal het in pot houden en in de winter binnen zetten op de wensterbank op het noorden (dus niet in volle zon) vruchten zullen zeker niet komen maar als het blad mooi is dan ben ik tevreden.

Onderwerp gesloten