kleverig blad

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 14/09/2006 - 22:02
10959

kleverig blad

de nieuwe bladeren aan mijn rhodo zijn verschrikkelijk kleverig. ze blijven letterlijk aan je vingers plakken. ik zie geen beestjes lopen, maar wanneer ik met mijn vinger over het blad schraap komt er wel een soort van geelwitte korrelige aanslag vanaf. weet iemand wat dit is? geen luis toch?

vr, 15/09/2006 - 00:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

Is luis, kan ook op een plant zitten die er boven staat.

vr, 15/09/2006 - 00:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

ok, bedankt dan spuit ik er maar weer anti-luis op. hoop dat het nu verdwijnt. ik dacht dat luis niet zo makkelijk van de ene naar de andere plant "overstapte", maar dat gebeurt dus wel. de rozen hebben ook ergens last van, misschien een ander soort luis. bladeren worden doorzichtig (alsof er stukjes vanaf geschaafd worden) en uiteindelijk blijven alleen de nerven over. meerdere keren anti-luis gespoten, helaas met weinig resultaat.

vr, 15/09/2006 - 12:59
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als de vorige schrijver gelijk heeft zal spuiten niet helpen, de beestjes zitten dan in de boom boven de rhodo. Overigens is spuiten tegen luis in een siertuin met een redelijk verscheidenheid an planten vrij zinloos. Niets doen zorgt er voor dat de natuurlijke vijanden voldoende toenemen in aantal om de bladluis onder controel te houden.

De aantasting die u beschrijft van de roos is geen luis.

M.vr.gr.
Ruud

vr, 15/09/2006 - 14:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

het is maar een klein tuintje. er staan geen bomen bij de rhodo's. u zegt dat de roos geen last heeft van luis. weet u ook wat het wel is? ik hoor het graag.

gr,
jan

vr, 15/09/2006 - 22:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

Tja, als dat makkelijk te beantwoorden was had ik dat gelijk gedaan. En van een afstand is het vrijwel onmogelijk. Maar meestal is dit soort vraatschade het gevolg van rupsen en andere larven, ook sommige wantsen kunnen dit.

Voor vraatschadebeeld zie:

http://tinyurl.com/yyj5wun3

Helaas heb ik iets dergelijks voor rozen nog niet gevonden.

Ruud

za, 16/09/2006 - 13:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

in el kgeval bedankt voor het meedenken en het doorsturen van de link. ik geloof dat een plant / heester wel wat kan hebben voordat het echt mis gaat en het natuurlijke vijanden idee klinkt ook goed. misschien worden de planten uiteindelijk wel sterker als ze zelf dit soort schimmel / luis etc overleefd hebben.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag