Lonicera periclymenum 'Belgica'

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 16/07/2015 - 15:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Lonicera periclymenum 'Belgica'

Mijn Lonicerainfo-icon periclymenum Belgica is kaal, vormt geen bloemen, maar groeit alleen maar door en verliest blad aan het begin van de stam. De bladeren gaan ook vrij snel kapot.

do, 16/07/2015 - 16:35
GreenConnection

Heel bekend verschijnsel en volkomen natuurlijk voor een bosplant, die van nature in de schaduw groeit, in een boom klimt en zich daar op een lichte plek nestelt. Een kale stam zal je dus altijd wel krijgen. Waarom hij niet bloeit is me niet duidelijk zonder de plant te zien of meer te weten over de leeftijd, standplaats enz.

di, 21/07/2015 - 01:32
GreenConnection

Mee eens?

di, 21/07/2015 - 09:52
snuffelter

Dat staat niet op het kaartje van de plant omschrijving. De plant staat tegen de meest schaduwrijke kant tegen de schutting. Hij is behoorlijk gegroeid en uitgelopen maar verliest al vrij snel zijn bladeren. De bladeren worden eerst vies, alsof deze worden aangetast door iets. Nu heb ik alle uiteinden terug gesnoeid tot het formaat dat ik wil hebben, en nu komen er bij de uiteinden van de takken nieuwe bladeren.
Ik heb wel een foto maar kan die hier niet uploaden.

di, 21/07/2015 - 10:53
GreenConnection

Hoe kan ik een afbeelding toevoegen aan mijn bericht? Om een afbeelding te plaatsen bij een bericht moet u ingelogd zijn. Als ingelogd bent en een vraag of antwoord wilt plaatsen heeft het formulier een extra veld waar boven staat “Afbeelding toevoegen”. Klik op de knop “Bladeren…” en selecteer een foto op uw computer. Als u een vraag of antwoord heeft ingevuld en een afbeelding heeft geselecteerd, klik dan op bericht verzenden.
Waaraan moet mijn afbeelding voldoen? Als u een afbeelding vanaf uw computer wilt toevoegen moet deze afbeelding aan de volgende eisen voldoen: • Uw afbeelding moet een jpg, jpeg of gif bestand zijn; • De afmeting van uw afbeelding mag niet groter zijn dan 700 pixels; • Uw afbeelding mag niet groter zijn dan 500 kB.

di, 21/07/2015 - 15:58
satomi

De foto staat ook op Mijntuin.org, dacht ik gezien te hebben. Daar staat een hele zielige Lonicerainfo-icon in een pot, zonder enige beschutting van andere planten....Ik vraag me af of die pot wel afwateringsgaten heeft.

di, 21/07/2015 - 16:13
snuffelter

klopt daar staat de foto. Het is nu 14.10 uur en de plant staat nu vol in de schaduw. Ook staat er bij de omschrijving dat de plant veel water moet hebben. Als ik jou bericht lees denk ik dat dit verkeerd is. De pot heeft voldoende gaten in de bodem en een laag hydrokorrels.

di, 21/07/2015 - 17:09
GreenConnection

Lonicerainfo-icon in een pot is geen langdurig succes. Zeker onbeschermd, loopt de temperatuur van de wortels op tot kookhitte. Jammer, dat je dat niet meteen vermelde....

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag