Nandina domestica

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 04/08/2012 - 17:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

Nandina domestica

Ik heb al enkele jaren twee mooie Nandinainfo-icon Domesticas staan in grote potten op het terras. Beiden zijn ze +/- 1,50m groot. De eerste winters heb ik het onderste deel in een isolerende folie gewikkeld, wat een goed resultaat gaf.
Maar omdat het reeds enkele winters zéér hard vriest dacht ik deze winter ook de plant best te omwikkelen met vliesdoek.
Met na de winter het minder prettige resultaat dat alle bladeren er afvielen toen ik de doek verwijderde. Eén plant is kapot, de tweede is nog terug beginnen bloeien, maar er staan enkel maar bladeren bovenaan de stengels, de onderste meter, anderhalve meter staat er niks meer, wat géén mooi gezicht is.
Hoe kan ik dit verhelpen ?
Alvast bedankt voor de hulp !
Vriendelijke groeten,
Pascal

za, 04/08/2012 - 23:42
RdB

Wat je met die isolatie wilt bereiken is mij een raadsel, het duurt natuurlijk langer voor de kou doordringt maar je houdt de kou er niet mee tegen.

De struik zelf kun je het beste in het voorjaar snoeien. Hier meer info:

https://tinyurl.com/y6mnlk6f

Ruud

ps. in december 1796 kon het Franse leger NL snel innemen omdat Maas en Waal dichtgevroren waren. Dan vriest het pas hard!

zo, 05/08/2012 - 10:15
tuinprins

Het vliesdoek is er niet de oorzaak van dat het blad bruin is geworden en is afgevallen. De strenge vorst van februari is hier de schuldige. Nandinainfo-icon kan wel wat vorst verdragen maar als de temperatuur onder de -10 komt en de plant staat in een pot dan krijgt de plant het moeilijk. In de volle grond kunnen ze meer hebben maar strenge vorst zal vooral bovengronds tot schade leiden. Meestal herstellen vollegronds planten zich wel maar dit heeft zijn tijd nodig.

Gegroet, de tuinprins

Onderwerp gesloten