nieuwe scheuten stamrozen

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 29/07/2008 - 16:56
sa.ro

nieuwe scheuten stamrozen

Hallo,

Ik had laastst een bericht gelezen over nieuwe scheuten die ontstaan onderaan de stam van stamrozen. Daarbij werd vermeld dat ik die het best verwijder. Ik vroeg mij nu af of ik hieruit geen nieuwe stam kan halen? Ik had al eerder gehoord dat dit misschien zou lukken als ik die nieuwe scheut aanaard.

Ik werk graag in de tuin en probeer graag nieuwe dingen zelf uit, maar is dit de goede methode of is het onbegonnen werk?

mvg, Sandy.

za, 09/08/2008 - 00:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

In theorie kan het wel, maar niet nu. Je zou de scheut er af kunnen halen als het blad er af is. Of er dan wortels aan zitten, lijkt me niet.
Als je de scheut aan de wortel krijgt, moet je hem nog wel veredelen. Het is de scheut van een wilde roos. Door enten, zou je er een veredelde roos op kunnen zetten. Dat is wel specialistenwerk.

di, 29/07/2008 - 17:36
sa.ro

Bedankt om zo vlug te reageren en voor de nuttige info.
Ik zal dan best een derde stamroos kopen. =)

grzt.

di, 29/07/2008 - 17:56
planten jonge

hoi sandy
misschien is het nuttig om te weten dat de scheuten oip de onderstam wild zijn; wat green connection al zei. maar omdat ze wild zijn groeit hij sneller dan de siervorm erboven op; dus weghalen is verstandig zoals je zei, maar ik trek ze er altijd af. ik heb geleerd dat diut beter is dan wegsnoeien ivm minder snellere uitlopen van de wond

di, 29/07/2008 - 18:42
sa.ro

hey, bedankt voor de tip!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag