oleander

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 29/09/2002 - 22:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

oleander

hoe en wanneer moet je de oleanderplant snoeien?

wo, 02/10/2002 - 11:46
Anoniem (anoniem geplaatst)

in preciepe moet je zo'n plant niet snoeien, want dan komen het jaar daarop geen bloemen meer in de plant. Maar als je oleanders snoeit, moet je de stengels tot zo'n 20 cm van de grond afknippen, wan dan loopt hij weer mooi uit. als je de plant tot aan de grond toe afknipt word het een wildernis.

di, 15/10/2002 - 23:13
Anoniem (anoniem geplaatst)

Natuurlijk ook opletten als je een Oleander snoeit,

Dat er sap uit komt wat giftig schijnt te zijn.

Bij gebrek aan sigarettenas dek ik het altijd af met

een beetje stekgrond. Wie het beter weet mag het zeggen.{ik ben ook maar een leek}

Groet Ann

ma, 04/11/2002 - 19:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als de oleander helemaal een keer vol met luis zit, kun je ter bescherming van de plant, rustig terug snoeien tot 15 cm. onderaan. Je zult zien dat deze plant vanzelf weer zal gaan groeien. Ook kun je rustig tussen door een keer de oleander snoeien. Denk er wel aan dat de Oleander het ene jaar de knoppen vormt en het andere jaar deze pas gaan bloeien. Je kunt toch ter voorkoming van geen enkele bloei, de plant voor de helft snoeien, en het jaar daarop de andere helft. Hij zal dan ook beter gaan vertakken. Dit heb ik bij mijn eigen oleanders al vaker gedaan, en ze houden zich er heel goed onder.

Succes. Maureen Hoffman

zo, 01/10/2006 - 16:03
monne

hoe moet ik een oleander behandelen ik heb drie weken geleden twee oleanders mee gebracht uit italie en we weten daar helemaal niks van groetjes monne

Onderwerp gesloten