passiebloem

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 08/08/2006 - 15:26
10959

passiebloem

Deze passiebloem bloeit (nog) niet. Ik heb er 3 geplant en ze groeien behoorlijk, maar nu treden er wat vervormingen van de bladeren op en er zitten nog geen knoppen in. is dit een slecht teken en kan ik nog bloei verwachten dit jaar? ik hoor het allemaal graag.

groeten.

passiebloem
di, 08/08/2006 - 15:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

Denk niet dat je nog bloei kan verwachten dit jaar,hier heeft ie al volop gebloeid.Wellicht volgend jaar weer.

di, 08/08/2006 - 17:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

andere vraag. op bijgaande foto ziet u de passiebloemen. de rasters zitten vol. moet ik de plant gewoon door laten groeien of is het handiger / beter om de snoeischaar er in te zetten?

passiebloem
wo, 09/08/2006 - 01:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik zou hem lekker laten doorgroeien en dat scherm verbergen! Een Passiflorainfo-icon bloeit op jonge scheuten, dus als je nu snoeit, haal je eventuele bloei ook weg.

zo, 13/08/2006 - 01:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi,
Mijn passiebloem begint nu pas knoppen te zetten, was ook een erg koud voorjaar....
Heb nog eventjes geduld.
Gr.
Petra

do, 17/08/2006 - 11:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

hoi hallo met bloei kan moeilijk gaan nog ik zelf heb 57 soorten passieflora's en zijn 7 soorten in bloei en niet alles te gelijk ze kunnen nog tot in late zomer of najaar bloeien maar is afhankelijk van soort ,dan die vervorming van blad is door de hitte golf gekomen .dat is niet erg vele van mij hebben dat ook geen zorgen.En maar zo denken als ie dit jaar niet bloeit dan volgend jaar voordeel dan van nu is dat ie alles al verder moei begroeid heeft en volgend jaar maybe er beter uit springt. ik zelf heb een balkon en daar echt 57 soorten op staan en kan er echt zitten met 3 stoelen en tafel tussen me passieflora's wel veel opbinden maar bij mij zijn er 50 soorten niet in bloei reden is a plant is van zaadje af gegroeid en te jong .
b de plant of stek is zelf te jong of van te jonge plant .somiige passieflora's moeten eerst 2 of 3 jaar zijn willen ze bloeien. somige na paar maanden maar die zijn ook weer 1 jarig of 2 jarig hoop verschil in .ook in bladstruktuur ook een must om passieflora's te hebben te zien zie maar op me hobbysite van passieflora's https://tinyurl.com/y6f3thya ik zal foto bij doen van een mooie geurende passiebloem van de passieflora cincinnata groeten van danny een passieflora hobbyist ofwel the passieflorafanatic

passiebloem
vr, 18/08/2006 - 01:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

57 soorten! flink balkon moet dat zijn. moet ik de bloem na de zomer of in het vroege voorjaar kortknippen of gewoon laten gaan? ze zijn niet echt winterhard geloof ik, dus hoop wel dat ze overleven. ik dacht er zelf aan ze opongeveer een meter te snoeien (dan hoef ik ze niet meer het klimrek op te geleiden.

Onderwerp gesloten