pioenrozen en mieren

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 21/04/2006 - 13:59
Anoniem (anoniem geplaatst)

pioenrozen en mieren

Aangezien ik tot nu toe nog niet veel bloei in mijn pioenrozen heb gehad en de plant eindelijk vol zit met knoppen vroeg ik mij af of het nadelig is dat er veel mieren op de knoppen zitten? Gaan die beestjes mijn misschien eindelijk uitbundig bloeiende roos verpesten of maakt het niet uit? Alvast bedankt voor het antwoord.

Gr. Jeroen

vr, 21/04/2006 - 14:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

Die mieren komen op de suikers af en zijn verder niet schadelijk!

za, 22/04/2006 - 10:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

Jeroem,
dat er mieren op je pioenroos zit heeft één, te maken met de suikers op de bloemknoppen en twee er zitten misschien ook bladluizen op de pioen en deze worden door de mieren gemolken,ze zetten de bladluizen er toe aan om een honingdauw te produceren en schijden deze af door klieren, waar de mieren zich dan te goed aan doen.
Gr Esem,

pioenrozen en mieren
di, 09/05/2006 - 19:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,

De mieren komen inderdaad af op de stroperige suikerrijke vloeistof die pioenrozen uitscheiden in het knopstadium. De mieren doen de plant geen enkel kwaad en u zult merken dat ze verdwenen zijn wanneer de bloemen tot uitbloei komen. Op onze website https://tinyurl.com/y428yyjm kunt u onder meer over dit, en andere fenomenen in de pioenenwereld meer lezen.

Groeten,
Ruud Warmerdam

Warmerdam Paeoniainfo-icon

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag