Rozen

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 26/09/2007 - 14:44
tournesol

Rozen

Ik ga nieuwe rozen planten. Kent iemand rozensoorten het liefst trosrozen, in de kleur geel of geel-oranje die niet wit en roest gevoelig zijn, of bestaat dat niet?

wo, 26/09/2007 - 15:41
mar.ko

Marie Curie:
Trossen gevulde geeloranje bloemen met stevige roze tonen. Opvallende hardroze knoppen. Ziekteresistent. Geurt naar kruidnagel. Lage en sterke struik met robuuste takken.

Sunset Boulevard:
Fraaie knoppen, die er uitzien als die van een snijroos en zich mooi openen. De bijzonder mooie bloemen hebben een in het oog springende rozeoranje kleur. De struik is sterk, gezond, rijkbloeiend en ziektebestendig. Rose of the Year 1997

Easy Going:
Vrolijke, iets goudgele bloemen met een oranje ondertoon. Golvende bloembladeren. Een gezonde, gelijkmatig groeiende roos, perfect voor perken, met donkergroen glanzend blad en een aangename geur.

Friesia:
Fris en heldergele bloemen, die niet verkleuren, aan een compacte en zeer gezonde struik met nogal donkergroen blad. Gemakkelijk en probleemloos, steeds vlot nieuwe bloemen producerend. Buitengewoon goede perkroos met een heerlijke geur.

Zijn allen trosrozen.

Ik weet niet waar u woont. Maar deze rozen vind je o.a. in de Zeeuwse Rozentuin.
Marja

wo, 26/09/2007 - 20:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt Marja voor dit uitgebreid antwoord, ik ga met mijn briefje een rozenkweker opzoeken, zo kan ik terplaatse eens kijken naar de rozen.

wo, 26/09/2007 - 23:16
mar.ko

Hopelijk zie je nog bloemen. Het bloeiseizoen nadert z'n einde.

Succes,
Marja

Onderwerp gesloten