slappe takken lavatera

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 13/09/2008 - 17:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

slappe takken lavatera

Ik heb van het voorjaar 3 kleine lavaterainfo-icon-plantjes naast elkaar geplaatst. De Lavatera Barnsley. Ze zijn prachtig uitgelopen, en vormden een mooie struik die de hele zomer volop gebloeid heeft. Maar opeens begint één van de drie slappe takken te krijgen. De uiteinden met nog bloeiende bloemen beginnen opeens te hangen. Eerst dacht ik dat er een tak geknakt was ofzo, en heb hem afgeknipt. Maar toen kwamen er meer. Wat is er aan de hand? Gaat ie dood? Kan ik de takken terugsnoeien? (normaal moet je pas in het voorjaar snoeien, toch? kan het kwaad om dat nu al te doen?)

za, 13/09/2008 - 23:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

Lavaterainfo-icon 'Barnsley' staat bekend als een kortlevende plant. Het is heel goed mogelijk, dat de plant na de eerste snelle groei het opgeeft.

zo, 14/09/2008 - 11:07
tuinprins

Dit lijkt mij eerder een geval van verwelkingsziekte. Hier is weinig tegen te doen. Je kunt de aangetaste takken diep terugknippen maar of de plant het volgend jaar goed doet is afwachten.

Gegroet, de tuinprins

zo, 14/09/2008 - 20:15
Anoniem (anoniem geplaatst)

Moet ik actie ondernemen tegen die 'verwelkingsziekte' om te voorkomen dat andere planten (ernaast) het ook krijgen? Zit dat in de grond? Mijn clematissen zijn ook al 2x bezweken aan verwelkingsziekte (denk ik), maar dan in een heel ander deel van de tuin.....

Onderwerp gesloten