snoeien

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 21/03/2004 - 17:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

snoeien

Voor het tweede jaar wil ik zelf gaan snoeien. De beplanting in onze tuin bestaat o.a. uit pampagras, catalpainfo-icon's, leilinde's en buxusinfo-icon.
Vorig jaar heb ik rond eind maart de catalpa's, leilindes en het pampagras gesnoeid. Nu zie ik al "bobbeltjes" in de takken van de catalpa's komen.
Mijn vraag is of ik er goed aan doe om in maart te snoeien?
Tevens wil ik graag weten wat de beste tijd is voor buxus om te snoeien, op internet worden verschillende tijden geadviseerd.
Alvast bedankt voor de reactie

ma, 22/03/2004 - 16:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het gras kun je weer afknippen, de catalpainfo-icon's en leilindes hadden al gesnoeid moeten zijn. Bomen moeten vroeg in het jaar gesnoeid worden. Als ze niet te groot zijn zou ik het dit jaar maar laten zitten. De buxusinfo-icon snoei je na de eerste groei, voor de langste dag. Dus eind mei/ juni. Eventueel kun je ze in het najaar zolang het niet vriest nog een keer in model knippen. Voor buxus geldt, beter een paar keer een kleiner stuk afknippen zodat er meer vertakkingen komen en de struik dichter blad krijgt.

di, 23/03/2004 - 18:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

bedankt voor de reactie.
Wat is het risico als ik de catalpainfo-icon nu nog snoei, ik denk dat ze anders heel groot worden dit jaar. Ik begrijp dat vorst geen belemmering is om de bomen te snoeien voor een volgend jaar.

di, 23/03/2004 - 23:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

Er is geen risico als je de catalpainfo-icon nu snoeit.

de haan

Onderwerp gesloten