Tuinkruiden die je niet mag eten?

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 05/04/2014 - 19:43
Artemis

Tuinkruiden die je niet mag eten?

Ik kocht onlangs in een supermarkt twee tuinkruiden. Thymusinfo-icon vulgaris 'Compactus' en Origanuminfo-icon vulgaris. Op het kaartje van de laatste is nog decorative vermeld (heb ik daarnet pas gezien).
Ik dacht gewone keukentijm en oregano gekocht te hebben.
We hebben van beide planten al een paar keer wat afgesneden en verwerkt in gerechten. En ik kan me geen nare bijwerkingen herinneren.
Het viel me vandaag op hoe goed ze de knipbeurt hadden doorstaan en hoe mooi en vol ze waren bijgegroeid. Ze staan nog steeds in hun oorspronkelijk plastic potje.
Ik wilde ze in een grotere pot plaatsen en mijn oog viel op hun geplooide kaartjes die ik toch maar eens even verder binnenin ging lezen. Op dat van de tijm staat 'voor decoratie, niet voor consumptie' en zoals voorheen gezegd staat op dat van de oregano 'decorative' .
Buiten een korte uitleg over de verzorging en standplaats staat nog: EG plantenpaspoort BE FAVV AFSCA PPV en sierteelt gevolgd door een nummer. Ik vind dat toch maar raar. Tuinkruiden die je niet mag eten. Wat denken jullie ervan?

za, 05/04/2014 - 19:44
tuinprins

Als gevolg van een of andere EU regel moet op het etiket bij tuinplanten de tekst 'Ter decoratie, niet voor consumptie' staan. Tuinkruiden zijn ook tuinplanten maar wel eetbaar. De genoemde tekst op een etiket bij tuinkruiden is dus erg raar maar ik vermoed dat producenten geen enkel risico willen lopen i.v.m. de genoemde EU regel.

Gegroet, de tuinprins

za, 05/04/2014 - 22:58
RdB

Als het er niet op staat moeten ze plotseling aan een hele reeks extra eisen
voldoen m.b.t. voedselveiligheid, zo omzeilen ze dat.

Ruud

zo, 06/04/2014 - 17:30
Artemis

Bedankt voor de reacties allebei. Ik vermoedde ook iets in die richting. In ieder geval zijn het plantjes van uitstekende kwaliteit want ze staan er allebei prachtig bij.

Onderwerp gesloten