Ulmus 'Lobel'

9 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 18/11/2016 - 15:41
iepje

Ulmus 'Lobel'

Kunt u mij vertellen of er ervaringen/gegevens zijn over het optreden van allergieen bij mensen bij de volgende bomen:
Ulmusinfo-icon clusius,ulmus lobel en carpinusinfo-icon betulus.
De gemeente Landerd (Zeeland,NB) wil 15 bomen gaan planten aan in woonwijk. Welke soort vindt u het meest geschikt,lettende op allergieen,bladval en vrucht? Bij mij staan 3 lindebomen voor het huis die helaas blijven staan. Ik heb daar het hele jaar veel werk mee: plak op auto,afgewaaide takken en bladval. Dit werk wil ik andere mensen besparen.
Met vriendelijke groet, Antoinet'

vr, 18/11/2016 - 21:31
tuinprins

Sommige mensen zijn allergisch voor bomen maar alleen een psycholoog of psychiater kan hen van deze allergie afhelpen (als je begrijpt wat ik bedoel ;))
Gegroet, de tuinprins

vr, 18/11/2016 - 21:44
tuinprins

Het moet niet gekker worden: een boom die zijn blad laat vallen in de herfst of waar weleens een takje uitwaait.
Vroeger was men blij met een lindeboom voor de deur: hij gaf schaduw, hij gaf lekkere honing, van de takken kon men een prima bezem maken en het blad leverde goede humus. En nu? Ja die heilige koe komt onder de plak, men moet in de herfst het blad opvegen en ook wel eens een takje oprapen. The times they are a changing ...
Gegroet, de tuinprins

vr, 18/11/2016 - 21:46
tuinprins

Stiekem hoop ik dat de gemeente Landerd de Noorse esdoorn aanplant ...

vr, 18/11/2016 - 22:18
RdB

:)
Ben nog steeds erg blij met mijn Lindes,
Ruud

za, 17/12/2016 - 01:48
gladiator

Misschien de oplossing....een plastiek boom neerzetten

zo, 18/12/2016 - 02:00
WiPe

Het beste middel tegen plak op de auto is auto verkopen en fietsen. Dat is ook goed tegen fijn stof, dat vaak een trigger is voor stuifmeelallergie. In verband met die andere problemen is een leuk appartement een goede oplossing.
Bomen in de straat hebben waarde, die veel groter is dan dat beetje overlast.

zo, 18/12/2016 - 14:58
bruleham

Is dit forum er nu om mensen raad te geven of om iemand die m.i.een serieuze vraag stelt, belachelijk te maken omdat we het met haar instelling t.o.v.de natuur niet eens zijn.

zo, 18/12/2016 - 19:19
lousje

Iepen en haagbeuken geven zelden aanleiding tot inhalatieallergieën. het meest berucht hierom zijn berken, elzen en hazelaars. Er zijn hierover wel goed onderlegde tabellen te vinden op het internet. En anders kunt u eens informeren bij een allergoloog. Psychiaters en psychologen zijn daarover waarschijnlijk niet zo goed geinformeerd. Bladval (en takkenval) vertonen alle bladhoudende bomen. Maar doordat de meeste bomen in Nederland hun blad laten vallen als de mensen niet meer veel buiten zitten valt dat niet zo op. Oppervlakkig wortelende bomen geven in de bebouwde kom vaak wat meer last omdat ze bij kortdurende droogte al snel veel blad laten vallen, vooral als er veel harde bestrating is aangelegd en als er een goede rioolafvoer is. Gelukkig speelt de industrie er goed op in door steeds gemakkelijker hanteerbare bladblazers, bladzuigers e.d. aan te bieden. Een passende stofzuiger kan ook gemakkelijk zijn. Mijn huishoudelijke hulp zuigt veel blad, eikels en beukennoten weg van de stoep. Die plak van lindenbomen kan inderdaad wat lastig zijn als je niet van autowassen houdt en toch met een spik en span auto wilt rijden. Daar staat tegenover dat lindenbloesemthee een veelzijdig natuurgeneesmiddel is. Ikzelf heb mijn auto onder een beukenboom staan en dat kan in de beukennotentijd wel eens lastig zijn. Maar ik laat die boom daarom niet kappen want vogels hebben er erg veel plezier van. Welke bomen in uw situatie het meest geschikt zijn valt zelfs door deskundigen niet zonder meer gegevens(grondsoort, wind, beschikbare ruimte, beschikbaar budget bestrating enz. enz.) te zeggen. Meestal hebben speciale ambtenaren bij de gemeente daar wel literatuur over. Maar er zijn altijd wel bewoners die het niet eens zijn met hun keuze.

Onderwerp gesloten