vaste planten in kuip mesten ?

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 01/07/2003 - 14:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

vaste planten in kuip mesten ?

Ik heb mijn planten (allemaal in kuip op
een dakterras) in februari organische mest
gegeven. (Heb gelezen dat dit traagwerkende
mest is die minstens een maand op voorhand moet gegeven worden). Ik heb de indruk dat hun groei plots stilgevallen is. Moet ik deze vaste planten nogmaals mest geven (wanneer en welke ?)

do, 03/07/2003 - 11:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

Geef de kuipplanten een goede meststof, dit is afhankeliuk van wat er in de kuipen staat, in een goed tuincentrum kunnen ze je wel adviseren welke, anders kom je misschien wel met 4 verschillende thuis terwijl je het er met een of twee af had gekunt.
Let wel. een gift in het voorjaar, en om de zesweken een gerichte gift voor groei, bladkleur en evt bloei.
met vriendelijke groet
Johan (https://tinyurl.com/y2tmxma4)

za, 05/07/2003 - 16:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo Vera, ik begrijp dat jij ervaring hebt met kuipplanten op een terras. Ik ga binnenkort mijn huis met tuin verruilen voor een appartement met zonnig terras. Welke kuipplanten doen het goed en zijn goed bestand tegen de winter?
Heb jij toevallig ook eenjarige kuipplanten die zaad vormen en zou jij wat zaden willen afstaan of ruilen?
Gegroet marian

vr, 11/07/2003 - 11:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

Aan Marian :
Ik probeer in een pot te groeien wat anderen in de tuin zetten, met WISSELEND succes (geen orangerieplanten want ik kan ze niet overwinteren). Hostainfo-icon's en geraniums geven geen enkel probleem. Sedums doen het ook heel goed, delphiniums groeien bij mij ook. Een echte aanrader : pierisinfo-icon japonica little heath. Een WINTERGROEN struikje dat snel groeit en over de rand van de pot gaat hangen (eventueel om lelijke plastieken bakken te verdoezelen), ter afwisseling van klimop.
Een bolcatalpa heeft zich in het tweede jaar in volume verdubbeld, maar seringenstruiken heb ik moeten wegdoen het derde jaar.
Wat mij niet lukt : grote papavers, lavendel, (een dure) Duitse pijp, actinidiainfo-icon kolomitka (sierkiwi), blauwe korenbloemen -- waarom weet ik niet.
Laat mij weten of het bij jou wel lukt.

Onderwerp gesloten