Welk soort type grond

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 06/08/2003 - 12:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

Welk soort type grond

Wanneer je een tuintje wil aanleggen zeggen ze dat je rekening moet houden met het type grondsoort. Hoe kan ik te weten komen met welke grondsoort mijn tuintje te kampen heeft. Van harte bedankt als u hierop wil reageren.

wo, 06/08/2003 - 16:14
Anoniem (anoniem geplaatst)

Oef, dat is een vraag die zo via zo'n forum niet zo snel te beantwoorden is!We hebben in nederland drie hoofdgrondsoorten: zand, veen en klei. Er komen ook mengvormen voor. Als je met google zoekt naar:"veengrond" dan vind je in de nederlandse pagina's een link naar een site onder het kopje: "nederland als".Als je die aanklikt vind je een aardige uitleg over de verschillende grondsoorten.
Maar bedenk dat in tuinen vaak allerlei grondverbeteringen zijn aangebracht.Zo brengt men in nieuwbouwwijken vaak een laag"tuingrond"aan die van elders komt.
Behalve de grondsoort is ook de zuurgraad belangrijk. Die kun je eenvoudig bepalen met een testsetje dat in tuinwinkels te koop is.
Je kunt ook een grondmonster opsturen naar bepaalde bedrijven. Dan wordt er voor je bekeken, welke meststoffen je eventueel zou moeten toevoegen om een goed groeiresultaat te krijgen.Maria

Onderwerp gesloten