Welke struik is dit en is deze te zaaien?

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 19/09/2015 - 12:23
FranskeDeTuinman

Welke struik is dit en is deze te zaaien?

Ik zag in een Italiaanse stad deze struik en heb er enkele zaadjes van meegenomen. Hoe heet deze struik? Is deze te zaaien en wanneer moet ik dat dan doen?

Welke struik is dit en is deze te zaaien?
za, 19/09/2015 - 13:09
GreenConnection

Coluteainfo-icon x media, blazenstruik. Voor vermeerdering, zie: https://tinyurl.com/yxokh857

za, 19/09/2015 - 23:12
FranskeDeTuinman

Bedankt voor uw reactie. Dit stel ik heel erg op prijs. Als de plant in bloei staat is deze ook mooi, zie ik op foto's. Toen ik hem tegen kwam was deze eigenlijk al uitgebloeid. Het blijkt nota bene een bijenplant te zijn. Ik heb al zeer veel bloemen voor bijen, maar deze probeer ik er ook bij te krijgen. Vriendelijk bedankt!!

zo, 20/09/2015 - 08:47
tuinprins

Is volgens mij geen Coluteainfo-icon (blazenstruik) maar een Koelreuteriainfo-icon (chinese vernisboom, lampionboom). Het blad van Colutea ziet er anders uit (veel kleiner en fijner) en ook de zaaddozen zijn anders. Zaden van Koelreuteria zijn rond en zwart, die van Colutea zijn ook zwart (niet zo donker als die van Koelreuteria), echter niet rond maar plat c.q. afgeplat.
Koelreuteria is in principe een boom maar kan ook een struikvorm hebben.
Gegroet, de tuinprins

zo, 20/09/2015 - 14:25
FranskeDeTuinman

Ik ben heel blij met deze nieuwe reactie, want nu ik via google foto's zoek herken ik de struik helemaal. En inderdaad zijn de zaadjes zwart en rond. Hopelijk is deze in Nederland te zaaien en te handhaven. Ik vond het een erg mooie struik namelijk!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag