wie weet welke plant struik dit is

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 15/08/2010 - 13:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

wie weet welke plant struik dit is

wie herkent deze plant en weet er iets meer over te vertellen

wie weet welke plant struik dit is
zo, 15/08/2010 - 14:12
D_SDennis

Abeliainfo-icon grandiflora

zo, 15/08/2010 - 17:48
peterplant

Naam zie boven, iets meer over te vertellen volgt:

Min of meer groenblijvende struik. Voldoende winterhard, maar kan in strenge winters invriezen of zelfs bevriezen , afhankelijk van standplaats, grondsoort en plaats in het land. Bloeit in de zomer en nazomer met witte bloemen met een rood soort kelkje. Die kelkjes blijven na de bloei lang zitten en vormen ook nog sierwaarde. Er zijn tegenwoordig een hoop selecties. Zo is er ook een rose bloeiende vorm en diverse bontbladige ('Confetti' zilverbont en 'Kaleidoscope' geelbont).
De gewone Abeliainfo-icon kan flink uitgroeien, ik had er ooit één van ruim twee meter, maar de plant is zeer goed te snoeien, want ze bloeit op de takken die datzelfde jaar gevormd worden. (Net zoiets als de Hibiscusinfo-icon en de Vlinderstruik).

zo, 15/08/2010 - 20:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dank je wel voor de informatie ik ben al weer een hele stap verder.

maar nu het volgende wij hebben de plant in de voortuin staan en is nu zo`n 150cm hoog en heeft een doorsnee van ongeveer 1 meter.

nu willen we een lei-linde gaan plaatsen met de buren en die moet helaas op de plek van de Abeliainfo-icon grandiflora komen en daardoor moet de Abelia grandiflora 2 meter naar links geplaats worden.

onze vraag is nu is dit mogelijk en zo ja wat is dan de beste tijd?
mvg Carina

ma, 16/08/2010 - 00:01
peterplant

Verplanten kan , maar dan wel in de periode tussen eind oktober en eind maart. Aan te bevelen is om de plant in maart flink terug te snoeien, zodat het beschadigde wortelgestel met gemak de resterende stukken tak van water en voedsel kan voorzien. Hou het water geven in de gaten.
Als alles goed gaat heb je aan het eind van het jaar weer een mooie frisse plant staan.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag