Wisteria leiden

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 06/04/2009 - 17:13
halloirma

Wisteria leiden

Hoi

Ik heb vorige week een Wisteriainfo-icon sinensis 'Prolific' gekocht, deze zat al in de knop, en is +- 2m lang. Hij bestond uit 3 takken die wikkelden om een bamboestok. Na aanplanting heb ik de takken van de bamboe gewikkeld en heb ik 2 takken horizontaal bevestigd aan de schutting, en 1 tak gaat straks omhoog onder het balkon langs. Dit zijn mijn 'hoofd'takken. Zie plaatje.

Heb ik dit nu goed gedaan, en is het nu een kwestie van de toekomstige zijtakken snoeien, bijhouden, aanbinden? Of moet het toch heel anders en moet ik deze 3 takken grof inkorten?
groet caro

Wisteria leiden
ma, 06/04/2009 - 18:11
Hendrik Jan

Volgens mij heb je het goed gedaan.
Wil je een rijke bloei, snoei dan vanaf midden juni elke maand (dus zeker zo'n 4 x)de lange takken ( slierten )zo'n 30cm terug en snoei aan het eind van de winter, ongeveer half maart als laatste nogmaals.
Deze kleine takken ontwikkelen dan veel sporen en de 'Profilic'zal dan rijk bloeien vanaf begin April (ligt een beetje aan de plek).
De Wisteriainfo-icon ook niet extra bemesten.

di, 07/04/2009 - 11:47
halloirma

o gelukkig. Ik heb wel wat koemestkorrels gegeven omdat de grond niet enorm voedzaam is. Ik zal het verder niet gaan mesten. Dank voor je reactie.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag