zaaien van paprika

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 18/01/2005 - 20:45
den ouwen

zaaien van paprika

hallo,
van een gekochte paprika heb ik het zaad bewaard. Is de kweek van paprika zoals van een tomaat? ( zijscheuten verwijderen,...)?
dank

wo, 19/01/2005 - 12:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een paprikaplant zal de eerste twintig centimeter als één stengel uitgroeien. in dit stadium moet je enkel de zijscheuten verwijderen, bloemen zijn er op dat moment nog niet.
na een tiental bladeren is er een eerste splitsing van de scheuten. deze scheuten zullen op hun beurt na ieder blad opnieuw splitsen. op dit moment moet je kiezen voor twee of drie stengels per plant. je hoeft de plant niet te toppen om twee of drie stengels te bekomen! wil je meer groeikracht dan kiezen we voor twee stengels per plant. wil je plantkosten uitsparen dan kan je ook drie stengels laten uitgroeien.
de zijscheuten zullen we iedere keer toppen op twee bladeren. op die manier houden we twee of drie hoofdstengels over met telkens zijscheutjes die getopt zijn op twee bladeren.

bron:groenten en fruit encyclopedie

dus je mag snoeien,maar ik doe dit nooit ,opkweek is zoals bij tomaat , alleen wordt een tomaat veel hoger, best ook in de kas kweken om voldoende hoge temperaturen te krijgen.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag