zoek zaden van de bijenboom

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 25/09/2012 - 22:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

zoek zaden van de bijenboom

Beste lezers;
Kent iemand een Tetradiuminfo-icon Daniellii te staan? Ook wel bekend als bijenboom omdat deze boom zo veel nectar geeft. Als imker met vooruitziende blik wil ik graag zaden van deze boom om te planten.Ik zelf woon in de provincie Zuid Holland.
Het duurt wel even voordat deze boom bloeit maar als ik de bijen en andere insecten ter wille kan zijn neem ik graag de moeite,
Dank voor uw antwoord.
Jacques,

di, 25/09/2012 - 22:43
GreenConnection

Deze teler in Boskoop heeft de boom in voorraad: https://tinyurl.com/yyv3wm6z

di, 25/09/2012 - 23:09
WiPe

Even interessant voor bijen is Phellodendron amurense. Maar ik durf niet zeggend at die kiemkrachtig zaad levert in ons klimaat.

wo, 26/09/2012 - 10:41
tuinprins

Phellodendron amurensis? Wist niet dat die boom interessant is voor bijen. Bedoel je misschien Maackia amurensis? Maackia bloeit in juli en augustus en trekt ook veel bijen (natuurlijk niet zoveel als Tetradiuminfo-icon).

Tetradium daniellii is ook bekend onder de oude naam Evodia daniellii. Zaad hiervan wordt regelmatig aangeboden. Kijk bijv. maar eens op de Duitse Ebay.

Gegroet, de tuinprins

wo, 26/09/2012 - 15:23
WiPe

Bij Maackia amurensis heb ik er nog niet echt op gelet. Normaal gesproken zou die ook bijen moeten aantrekken.
Phellodendron amurensis zit hier ieder jaar vol bijen. De bloemen zijn eerder onopvallend waardoor ik eerder hoor dat de boom in bloei staat dan dat ik het kan zien....

wo, 26/09/2012 - 18:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dank voor jullie reacties, ik zoek vooral een boom of struik die in het najaar bloemen en nectar geeft, de bijenboom is daarvoor erg geschikt. En ook dank Tuinprins, ik heb op Ebay inderdaad zaden gevonden van de Tetradiuminfo-icon!, nu nog een paypal account. Mochten jullie nog suggesties hebben dan hoor ik het graag.
Ik was vandaag in het Zuiderpark van Den Haag waar werd gesuggereerd dat er een bijenboom zou staan maaar niet gevonden.
Groet,
Jacques-martijn.

Onderwerp gesloten