Cactus, lithops en bonsai. Hai!

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 02/07/2017 - 23:23
Linja

Cactus, lithops en bonsai. Hai!

Bij deze wat meer info over mij. Ik heb na een vraag gesteld te hebben meteen maar een account aangemaakt. Ik heb op dit moment vooral interesse in cactussen, lithops en bonsai, maar andere succulenten trekken ook steeds meer mijn aandacht en deze breid eigenlijk steeds verder uit ook naar tuin- en kamerplanen.

Het begon met de moestuintjes... en daar bleef het ook een hele tijd bij, maar dit jaar veranderde iets. Halverwege juni heb ik cactus mix zaden gezaaid en daar zijn er nu al een aantal van uitgekomen... yay! Ik heb engelen geduld en ik vind ze vooral zo schattig als ze klein zijn. Cactussen zijn dus een goede match:) Nu zag ik vanmiddag toch een mooie jeugdigere opuntia staan met een rode vrucht eraan. Toen ik thuis kwam zag ik een vlek er op en dacht ik dat ie misschien ziek zou kunnen zijn en zo kwam ik op dit forum terecht. Ik heb hier meteen al veel geleerd en hoop in de toekomst ook te kunnen bijdragen. 

Ook ben ik in mijn nieuw begonnen zoektocht Bonsai tegengekomen. Hiervoor heb ik ook een aantal zaden besteld, maar het echte vormen van de bonsai kan pas na 3 jaar lees ik, dus dat wordt ook nog even wachten:) Ik besteed nu mijn tijd aan het uitzoeken van welke soorten en heel veel youtube filmpjes kijken! 

Het lijkt me ook leuk om eventuele evenementen te gaan bezoeken gerelateerd aan bovenstaande. Ik heb daar alleen nog geen tijd aan besteed om uit te zoeken. Ik las wel iets over ruilbeurzen. Mocht er iemand iets op de agenda hebben staan en het willen delen, dan hoor ik het graag:)

cactusmix gezaaid op 17 juni 2017
m'n nieuwe Opuntia, gelukkig niet ziek, maar beetje beschadigd.
succulenten blaadjes verzameling
zo, 02/07/2017 - 23:32
GreenConnection

Welkom, Linja!

Even iets over bonsai zaden: bonsai's zaai je niet, maar kweek ze met veel geduld en kennis op. In principe kun je van elk houtig gewas een bonsai maken. Dus speciaal zaad heb je daar niet voor nodig.

zo, 02/07/2017 - 23:49
Linja

Bedankt voor de tip! Ik ben idd gewoon zaden van interessante boomsoorten aan het zoeken. Heb ook al wat appel zaadjes die ik ga laten overwinteren in de koelkast:)

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag