Nieuw hier

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 15/11/2017 - 20:05
HvdWielen

Nieuw hier

Hoi allemaal,
Ik ben Henry. Mijn vrouw Irma en ik wonen in Noord-Brabant en zijn bijna een jaar geleden verhuist naar een ruimere woing met een grotere tuin.

Naast verbouwingen zijn we dit jaar alleen maar bezig geweest met het slopen van de tuin. Er zat o.m. een enorme vijver in die al jaren niet meer onderhouden was en wij zijn geen vijvermensen. Op dit moment is de basis gelegd voor een nieuwe tuin. Al het gras is weg, de nieuwe bestrating is klaar (voornamelijk enkele kronkelpaden), bewateringssysteem is verlegd, elektriciteit opnieuw aangelegd, een nieuw tuinhuis voor het gereedschap en een plek waar nog een prieel moet komen. Alle grond is geëgaliseerd. Er stond al een kleine kas.

De bedoeling is om er een gezellige cottagetuin van te maken met veel bij- en vlindervriendelijke planten, heel veel soorten rozen en andere mooie bloeiende planten, fruitbomen en -struiken, kruidentuin en moestuintje. Enkele klimrozen en clematissen, kleine fruitboompjes en -stuiken staan er al. Voor de rest moet er nog een beplantingsplan komen zodat we in het voorjaar aan de slag kunnen.

We moeten nog veel leren maar zijn erg leergierig en zoeken al druk naar informatie op internet over geschikte planten en een manier om alles te documenteren. We zoeken een manier om informatie over onze tuin centraal op te kunnen slaan zoals een plattegrond, foto's en gegevens van de planten en een soort kalender om bij te houden wanneer er wat moeten gebeuren. Misschien een online dienst eventueel gecombineerd met een Android app of Windows programma. Als iemand een goede tip heeft, dan horen we dat graag.

wo, 15/11/2017 - 20:11
GreenConnection

HvdWielen: Welkom op het forum!
Vraag maar raak!

zo, 19/11/2017 - 22:47
Azur

Welkom! En post eens een foto van de voortgang van de tuin.

Onderwerp gesloten