Aloë soort?

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 04/05/2018 - 20:03
Hilberste

Aloë soort?

Is deze plant een aloë soort? Neem aan van wel. Welke naam heeft ie dan?

Wanneer ik hem kocht dacht ik als groentje dat het een aloe vera was, toen zette ik hem buiten (in de zon), weinig water en hij ging er ineens hard op achteruit. Nu heb ik hem een tijdje juist in een vrij donker hoekje staan, flinke scheut water gegeven en hij lijkt er ineens wat op vooruit te gaan. Dat is juist het tegenover gestelde van een aloe vera dacht ik. 

Weten julie meer?

vr, 04/05/2018 - 20:51
GreenConnection

Wel een Aloe, maar geen A. vera. Planten zo van de kwekerij mogen niet direct in de volle zon. Ze zijn zeer beschut geteeld en het blad is nog niets gewend.

Overigens heeft zo'n plant een pot met afwateringsgaten nodig. Direct in een gesloten sierpot is geen succes.

vr, 04/05/2018 - 21:12
Hilberste

Bedankt voor de reactie. Weet je ook welke soort aloe dit is?

Zijn die gaten nodig om de plant in leven te houden? Voor deze plant begrijp ik het deze moet nog regelmatig water hebben. Maar ik heb een aantal van mijn cactussen ook in een pot staan zonder gat aan de onderkant, oeps. Nu hebben cactussen niet veel water nodig dus vraag ik me af of dat hierbij ook moet, die potten?

vr, 04/05/2018 - 21:42
GreenConnection

Er zijn onnoemlijk veel soorten Aloe en veel kruisingen, dat ik daar geen naam op durf te plakken.

Alle cactussen en vetplanten vragen om een goed afwaterend grondmengsel; niet alleen voor de waterafvoer, maar zeker ook voor de zuurstofvoorziening.

Overig is het een fabeltje, dat cactussen niet veel water behoeven! In de groeitijd mag je royaal water geven; alleen in de winterrust volkomen droog.

vr, 04/05/2018 - 21:57
Hilberste

Oke bedankt! Goed om te weten dat ze dus best wat water nodig hebben.

De cactussen staan wel in speciale cactusgrond.
Is het nog optijd als ik ze over een jaar pas verpot naar potten met gat? Ik geef altijd al mijn planten erg zorgvuldig water en de 'droge' soorten zeker niet té veel. Ook kreeg ik de info dat veel cactussen water opnemen via de huid en dat sproeien ook zal kunnen helpen om ze te bewateren. Klopt dit?

vr, 04/05/2018 - 22:04
GreenConnection

Het sproeien van cactussen wordt vooral in het voorjaar gedaan om de hergroei na de rusttijd op gang te brengen. Zorg er voor dat de planten snel kunnen drogen en sproei bij voorkeur in de ochtend.

Zolang je voorzichtig water geeft, kun je ook volgend jaar verplanten.

In de groeitijd is water nodig om te groeien, maar ook voor de opslag van voedsel, zodat ze volkomen droog de winter doorkunnen.

za, 12/05/2018 - 19:48
Hilberste

Bedankt!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag