Geld-, pannekoek-, of .......plantje?

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 09/10/2018 - 10:41
Antonella

Geld-, pannekoek-, of .......plantje?

Goedemorgen,

ik heb al jaren deze bodembedekker in mijn tuin (zie foto). Ik kan het op het internet niet vinden, behalve soortgelijke plantjes met benamingen als geldplantje, pannekoekplantje e.d. Maar dat zijn allemaal binnen planten en het blad is helemaal dicht. Ik ben met een blad ervan naar een tuincentrum gegaan maar daar wisten zij mij niet verder te helpen aan een naam, soort e.d. Ik kan het ook nergens vinden om het te kopen. Wat ik graag zou willen weten is of iemand mij informatie kan geven over dit plantje en of ik het kan stekken of scheuren aangezien ik het ook op een andere plek in mijn tuin wil planten. Het enige wat ik weet is dat het goed doet in de volle schaduw. Kan iemand mij helpen?

di, 09/10/2018 - 10:47
GreenConnection

Dit is Asaruminfo-icon europeum, mansoor. 

Je kunt het plantje eenvoudig vermeerderen door scheuren. 

vr, 12/10/2018 - 09:24
GreenConnection

@Antonella: mee eens?

za, 13/10/2018 - 11:22
Antonella

Hallo,
ja, ja. ik ben erg blij met uw reactie. Ik had ook al u bedankt per e-mail maar ws is dat niet aangekomen? Ik weet nog niet goed hoe ik moet reageren. Moet nog veel leren. In ieder geval heel erg bedankt. Nu weet ik wat mij te wachten staat met dit plantje :)

za, 13/10/2018 - 11:29
Antonella

Ik heb toch nog een vraag, bij de beschrijving van dit plantje staat dat het bloeit met paarse bloemen,ik heb deze plant al 18 jaar maar ik heb nog nooit een bloem er in gezien. Hoe kan dat?

za, 13/10/2018 - 11:39
GreenConnection

Asaruminfo-icon bloeit in het voorjaar met hele kleine bloemen vlak boven de wortelstok. Verscholen onder het blad valt het bloemetje nauwelijks op.

za, 13/10/2018 - 12:05
Antonella

ha ha, duidelijk, volgend voorjaar ga ik met een loep op zoek naar de bloemen. :-) Dank u

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag