Onbekende kamerplant

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 04/08/2010 - 22:58
digidees

Onbekende kamerplant

Ik kreeg vandaag een stekje van een mij onbekende kamerplant. Het blad heeft een ietwat gerekte hartvorm en de plant zelf bestaat volgens mij uit verschillende 'takken' met een droge bruinige geschubde 'bast' (zie foto) Verder vermoed dat het een heel gemakkelijke plant is, want de moederplant staat al jaren in een kleine pot en heeft nog nooit mest of nieuwe aarde gekregen en toch groeit en bloeit 'ie als een tierelier. Ik zou ook graag weten of ik deze stek eerst in water moet zetten, of dat 'ie gelijk in de aarde kan. Ik ben benieuwd naar de reacties, mijn hartelijke dank alvast.

Onbekende kamerplant
wo, 04/08/2010 - 23:24
D_SDennis

volgens mij een Anthurium. Bloeit ie inderdaad met van die aronskelkachtige bloemen? Je kunt de stek meteen in de aarde zetten. Of in het water, allebei werkt goed.

wo, 04/08/2010 - 23:47
digidees

Tja, qua bladvorm lijkt hij er erg op, maar mijn stekje en de plant hebben niet dat glanzende was-achtige, die zijn mat. En volgens had hij niet van die typische kelken toen hij in bloei stond. Ik zie de moederplant niet zo vaak, maar dat soort bloemen had ik, denk ik, wel onthouden. Ik zal volgende week een foto van de hele plant op de site zetten en de eigenaar vragen naar de bloemen. Andere ideeën hoor ik in de tussen tijd graag...

do, 05/08/2010 - 00:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

Anthurium andreanum, zoek daar eens op.

do, 05/08/2010 - 15:46
Anoniem (anoniem geplaatst)

Andere ideeën zijn er niet; onmiskenbaar Anthurium andreanum, lakanthurium.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag