Welke plant/boom is dit en hoe moet ik 'm verzorgen?

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 21/08/2018 - 12:15
Karen (anoniem geplaatst)

Welke plant/boom is dit en hoe moet ik 'm verzorgen?

Goedemiddag,

Wij hebben zo ongeveer een jaar deze plant in onze woonkamer staan. In het tuincentrum werd verteld dat het een "makkelijke" plant is. Het lukt ons echter niet om 'm mooi te laten groeien. Alle grote bbladere zijn er inmiddels al vanaf, kleintjes komen wel zo af en toe, en er zijn 2 "stammen" die verdorren. Wanneer wij de plant/boom water geven komt er aan de onderkant van de pot weer uit. Niet direct, maar na een tijd zien we een doorzichtige vloeistof op de grond liggen. Het is niet alleen water, heeft ook wel eens kristalvorming gehad. Wij begrijpen er niets van. Als wij weten welke plant dit is, kunnen wij m hopelijk wat beter gaan verzorgen. 

Dus onze vraag is: hoe heet dezeplant/boom?

En weet iemand toevallig hoe we hem t beste ku en verzorgen? Is die nog te redden? 

Vriendelijke groeten, 

Karen

di, 21/08/2018 - 12:34
GreenConnection

Dit is een Polyscias soort, mogelijk Polyscias 'Fabian'. Niet echt een 'gemakkelijke' plant. Een lichte standplaats is vereist, zonder zon. Gevoelig voor tocht. Laat soms spontaan z'n blad vallen, maar loopt toch weer uit. Geef ruim water, nadat de kluit eerst is opgedroogd.

wo, 22/08/2018 - 07:23
Karen (anoniem geplaatst)

Hartstikke bedankt. We hebben de plant in een pot die open is aan de onderkant. Zou die in een dichte pot moeten zodat t water er beter in blijft? Heeft ie extra voeding nodig? Enig idee wat die doorzichtige (en als het langer ligt de kristalachtige) vloeistof kan zijn? 

Nogmaals dank! 

wo, 22/08/2018 - 08:34
GreenConnection

NOOIT planten in een dichte pot zetten! Je hebt dan geen enkele controle op het waterpeil en er komt te weinig zuurstof bij de wortels. Kamerplantenvoeding mag je wel geven, maar met mate. 

Wat betreft de kristalachtige vloeistof: ik heb geen idee.

Onderwerp gesloten