Welke (waterplant) is dit

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 27/08/2017 - 11:54
bertknaap

Welke (waterplant) is dit

We kochten op Plantarium in Boskoop gisteren een waterplant in een waterplantenbasket. Weet iemand hoe deze plant heet en of we hem gewoon in de tuin kunnen planten ipv in een vijver? En is dat gras achter de foto inderdaad Zebragras en kan dat ook gewoon in de tuin?

Hoor het graag

Bert Knaap

zo, 27/08/2017 - 14:17
peterplant

Heb je de bak bij Moerings waterplanten gekocht? Daar had je het kunnen vragen. 

Het is duidelijk een bakje dat niet geschikt is als combinatie op de langere duur. Daarvoor verschillen de wensen van de planten te veel.

De Saracenia (bekerplant) houdt van arme zure grond. De bonte Miscanthusinfo-icon ( inderdaad tijgergras of zebragras) houdt helemaal niet van te natte grond. Er staat ook nog penningkruid in, dat groeit bijna overal. De plant met de grote bladeren lijkt op een Lysichitoninfo-icon , maar daar ben ik niet zeker van.

ma, 28/08/2017 - 12:12
bertknaap

Bedankt voor je snelle reactie Peterplant. Je hebt gelijk, ik had aan de stand in Boskoop kunnen vragen naar deze naam. Het ging me vooral om de twee Sarracenia's (moroon?). Thuis wilden we de andere planten ook een goede plaats geven. En de naam van deze plant, vooraan op de foto's kenden we niet. We konden dus ook niet opzoeken of deze plant in het water moet.

Overigens weten we niet meer bij wie we deze planten hebben gekocht. Er waren een paar stands met waterplanten.

Bedankt voor de naam trouwens.

Groet Bert

Onderwerp gesloten