Wie kent deze (vet)plant?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 05/04/2021 - 15:36
Miriam (anoniem geplaatst)

Wie kent deze (vet)plant?

Hoi, ik hoop dat iemand mij kan helpen!

Wie weet wat voor plantje dit is?
Ik heb hem ooit als klein plantje gekocht en hij groeit sterk naar boven. Niet altijd goed verzorgd, maar toch sterk plantje.
Ik heb het vermoeden dat het een vetplantje kan zijn, maar kom weinig tegen wat ik hierop vind lijken (crassulainfo-icon ovata / crassula cephalophora misschien...) Wel een plantje dat het goed doet op relatief veel water.

Alvast bedankt voor het meedenken! 

ma, 05/04/2021 - 16:34
GreenConnection

De plant is onherkenbaar geworden door te weinig licht en teveel water, waardoor deze langgerekte groei is ontstaan. Normaal zou de plant kort en gedrongen groeien met de bladeren in rozetvorm.

di, 06/04/2021 - 15:37
Miriam (anoniem geplaatst)

Hoi! Bedankt voor je reactie. Ai dat klinkt niet goed.. Plantje heeft wel altijd relatief dichtbij een raam gestaan, dus licht zou ie genoeg gehad moeten hebben. Teveel water zou inderdaad kunnen :(. Hoewel er elke keer blaadjes uitvielen als ie te weinig water kreeg had ik het idee.

Nu je het hebt over kort, gedrongen en rozetvorm, klinkt dat wel als een vetplantje toch? (ik ben nog maar net begonnen met mij te verdiepen in plantenkennis, dus ik weet nog niet zoveel).

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag