Wie kent deze (vet)plant?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 05/04/2021 - 15:36
Miriam (anoniem geplaatst)

Wie kent deze (vet)plant?

Hoi, ik hoop dat iemand mij kan helpen!

Wie weet wat voor plantje dit is?
Ik heb hem ooit als klein plantje gekocht en hij groeit sterk naar boven. Niet altijd goed verzorgd, maar toch sterk plantje.
Ik heb het vermoeden dat het een vetplantje kan zijn, maar kom weinig tegen wat ik hierop vind lijken (crassulainfo-icon ovata / crassula cephalophora misschien...) Wel een plantje dat het goed doet op relatief veel water.

Alvast bedankt voor het meedenken! 

ma, 05/04/2021 - 16:34
GreenConnection

De plant is onherkenbaar geworden door te weinig licht en teveel water, waardoor deze langgerekte groei is ontstaan. Normaal zou de plant kort en gedrongen groeien met de bladeren in rozetvorm.

di, 06/04/2021 - 15:37
Miriam (anoniem geplaatst)

Hoi! Bedankt voor je reactie. Ai dat klinkt niet goed.. Plantje heeft wel altijd relatief dichtbij een raam gestaan, dus licht zou ie genoeg gehad moeten hebben. Teveel water zou inderdaad kunnen :(. Hoewel er elke keer blaadjes uitvielen als ie te weinig water kreeg had ik het idee.

Nu je het hebt over kort, gedrongen en rozetvorm, klinkt dat wel als een vetplantje toch? (ik ben nog maar net begonnen met mij te verdiepen in plantenkennis, dus ik weet nog niet zoveel).

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.