bananenplant - schimmel & bruine bladeren

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 26/03/2020 - 12:50
paul1404 (anoniem geplaatst)

bananenplant - schimmel & bruine bladeren

Hi,

ik heb een bananenplant in de woonkamer staan; die helaas niet zo lekker gaat. Bladeren hebben veelal bruine randen of zijn grotendeels bruin. Hij krijgt redelijk veel licht ; staat in woonkamer op het zuiden waar de zon vol op schijnt (wanneer die er is ;)

De bladeren hadden een witte was; en ik zie ook in de aarde witte vlekken (schimmel) ? Ik heb er een spray voor gebruikt (zie foto) maar ik zie weinig verbetering. Graag advies !

Ik zou eventueel kunnen omplanten naar verse aarde ? Maar ik weet niet of dat helpt & ik zou de kleine plantjes (drie inmiddels) graag willen behouden.

dank !

do, 26/03/2020 - 12:57
paul1404 (anoniem geplaatst)

Nog een foto van de spray die ik gebruikt heb (nu sinds een week); maar niet lijkt te werken. De stam was overigens ook helemaal bruin en de buitenste laag liet los (heb ik er vanaf gepeld).

do, 26/03/2020 - 13:09
GreenConnection

Een banaan heeft geen stam, maar wat we stam noemen zijn gevouwen bladstelen. Sterft een blad af, dat blijft veelal de bladschede bruin achter. Een volkomen natuurlijk proces.
In de winterperiode vraagt de plant veel licht, bij voorkeur pal voor een raam.
Zolang je niet weet wat het probleem is, is elk spuitmiddel overbodig en kan zelfs schadelijk zijn.

do, 26/03/2020 - 15:15
paul1404 (anoniem geplaatst)

Hi, dank voor het snelle antwoord. Ik zal hem even goed in de zon zetten. Maar wat zou je aan die witte schimmel doen ? Die is wel heel erg aanwezig. dank !

do, 26/03/2020 - 15:23
GreenConnection

De bovenste laag van de potgrond vervangen door verse grond. Maar het kan best weer terugkomen. Potgrond bevat nu eenmaal schimmels, maar niet alle schimmels zijn schadelijk.

do, 26/03/2020 - 15:28
paul1404 (anoniem geplaatst)

dank je wel ! dat ga ik doen. Nog een laatste vraag; in de zomer werden de bladeren ook bruin; ik had het idee dat dit kwam door de felle zon (hij stond achter aan raam op het zuiden). Moet hij in de zomer inderdaad uit de zon staan ? Ik dacht dat de bruine bladeren misschien verbrand waren? dank !!!

do, 26/03/2020 - 20:59
GreenConnection

Achter glas kan de instraling soms inderdaad te veel zijn. Dan is enige bescherming wel wenselijk.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag