Bruine vlekjes Epipremnum aureum

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 18/06/2020 - 21:30
SorayaB

Bruine vlekjes Epipremnum aureum

Hoi allen,

Graag jullie hulp bij mijn mysterie.

Sinds een aantal weken zie ik steeds meer gele/bruine vlekjes of stipjes verschijnen op het blad van mijn epipremnum aureum.

Hebben jullie enig idee wat het zou kunnen zijn?

Ik heb al goed gecontroleerd op beestjes, maar zie daar niks van.

Hij staat niet in de zon. En te veel water geef ik hem volgens mij ook niet, ik gebruik zo'n meter die je in de aarde stopt.

Ik heb hem wel een paar maanden geleden verpot, dat was hard nodig. Maar hij zit nu in een pot zonder gaten, zou dat het kunnen zijn? Of misschien toch 1 keer iets te veel water, en doordat hij nu in een dichte pot zit dat er wortelrot is opgetreden??

Dank voor jullie hulp!

do, 18/06/2020 - 23:37
GreenConnection

Een bloempot zonder afwateringsgaten maakt het niet alleen lastig de vochtigheid te controleren, maar verhinderd ook de toestroom van zuurstof voor de wortels. 

Het beste haal je de kluit uit de pot en kijk wat de toestand van de wortels is.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag