Bruine vlekken Monstera

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 08/04/2020 - 02:26
Moon29

Bruine vlekken Monstera

Beste,

Sinds juli 2019 heb ik een Monstera plant, (potmaat 24), deze heeft het tot eind vorig jaar goed gedaan. Kreeg zelfs nieuw blad. Tot er op enkele bladeren bruin/zwarte plekken verschenen. Op internet las ik dat dit te maken kon hebben met dat een Monstera een tropische plant is en simpelweg te koud stond/op de tocht. Voordat dit gebeurde heb ik wel de watergift en het sproeien in de gaten gehouden en nooit water bijgegeven als de grond nog vochtig was.

I.v.m. eventueel de te koude plek is de plant naar de woonkamer verhuisd, naar een plek met schaduw. Echter, hier bleven plekken op het blad verschijnen. Wanneer ik het blad met vlek verwijderde, begon daarna een ander blad met een kleine vlek die steeds groter wordt.

Weet iemand waar dit aan ligt? Er is verder geen verandering geweest van pot/potgrond/sproeien tussen het moment dat hij het goed deed en tussen nu.

Wie weet hoe ik van deze plant weer een groeier kan maken?

di, 14/04/2020 - 14:52
Viperalus

Dat is waar, als tropische planten in een koude kamer blijven, dan dat kan gebeuren. Veel Nederlanders houden niet van een warme huis, maar de gevolgen verschijnen helaas dan op deze tropische planten.

Ik denk er zijn vloeibare oplossingen online te kopen, voor een bacteriële infectie in planten.

di, 14/04/2020 - 14:53
Viperalus

Maar eerst knip af de bladeren met deze vlekken.

Onderwerp gesloten