Calathea hangt opeens slap

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 24/01/2021 - 14:51
Anne (anoniem geplaatst)

Calathea hangt opeens slap

Help! Plant ging vorige week nog super goed. Mijn vriend heeft hem daarna wat extra potgrond gegeven (ander potgrond dan wat we eerst hadden), en wat water gegeven. Van de één op andere dag is de plant met zijn stengels volledig slap gaan hangen. Weet iemand wat we nu moeten doen!? Als we hem meten met luchtbevochtigheidsmeter dan is hij niet te droog, maar ook niet te nat. Dat lijkt dus wel goed te gaan. We zijn nu alleen beetje in paniek omdat hij zo super slap hangt.

Dank jullie wel alvast!

ma, 25/01/2021 - 16:54
GreenConnection

Dit komt niet van alleen 'potgrond bijvullen'. Er is een beschadiging aan de wortels opgetreden, waardoor de plant geen watermeer kan opnemen. 

Heeft de pot afwateringsgaten?

ma, 25/01/2021 - 18:32
Anne (anoniem geplaatst)

@greenconnection: dankjewel voor het meedenken! Nee dat heeft hij niet... is het een idee om hydrokorrels te kopen en onderin de pot te doen?

ma, 25/01/2021 - 20:40
GreenConnection

Hydrokorrels helpen niet echt om de wortels van zuurstof te voorzien. Ook heb je zo geen zicht op de hoeveelheid water in de pot. Gebruik geoon een (kweek)pot met gaten voor in de sierpot.

Voor nu: geef de kluit water en wikkel de plant in doorzichtig plastic om de verdamping te beperken.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.