Dracaena fragrans massangeana krijgt gele punten

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 15/05/2019 - 20:09
JW82

Dracaena fragrans massangeana krijgt gele punten

Dracaena fragrans massangeana krijgt gele punten

Beste lezers,

Ik ben al een aantal jaar trotse eigenaar van een Dracaena fragrans massangeana. Deze plant heeft het altijd onwijs goed gaan. De laatste maanden zie ik echter dat steeds meer bladeren gele punten krijgen. 

Nu is hier al een heel topic over geschreven:
http://tinyurl.com/y27l7seq

De stam aan de onderzijde is niet zacht. De vochtmeter geeft aan dat het wel vochtig is diep in de aarde. Hij heeft 2 weken geleden voor het laatste water gehad.

Ik heb de laatste maanden wel de hoeveelheid vocht in de aarde gemeten met een vochtmeter. Kun je hiermee de wortels beschadigen? Omdat je wekelijks op verschillende plekken diep in de grond prikt. Kan het wellicht zijn dat de wortels beschadigd zijn door het prikken?

Dit is de vochtmeter die ik gebruik: https://www.123planten.nl/media/catalog/product/cache/ecd051e9670bd57df35c8f0b122d8aea/k/a/kamerplanten-vochtmeter_1_.jpg

do, 16/05/2019 - 13:44
GreenConnection

Het lijkt me niet, dat de vochtmeter met z'n scherpe punt veel schade zal aanrichten aan de wortels. Mogelijk is de potgrond uitgeput/verzuurd en aan vervanging toe.

ma, 20/05/2019 - 18:49
GreenConnection

@JW82: mee eens?

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag