Dracaena Lemon Lime + Zamioculcas Zamiifolia

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 29/09/2019 - 21:41
Viper (anoniem geplaatst)

Dracaena Lemon Lime + Zamioculcas Zamiifolia

Hallo,

Ik heb van mijn werk 2 planten meegenomen die ze we wilde weggooien. Een Dracaena Lemon Lime + Zamioculcas. Nu heb ik de planten uit de pot gehaald en de grond vernieuwd en de planten er opnieuw ingezet. Ook heb ik de Draceana gesnoeid. Deze was zeker 2m+ hoger en hing helemaal. Denk dat de planten al zo'n 10 jaar oud zijn. Helaas beginnen de bladeren van de Dracaena nu te verkleuren, te hangen en er komen zelfs scheuren in! Bij 2 takken van de Zamioculcas vielen in 1x alle bladeren eraf! Gaan mijn planten dood? Wat moet ik doen? De planten hebben 3-4 uur licht per dag en staan niet direct in de zon. Ze krijgen 1x per maand water met pokon.

zo, 29/09/2019 - 22:24
GreenConnection

Een plant heeft niet genoeg aan 3-4 uur licht per dag! Zelfs in de winter met onze korte dagen hebbben planten het al moeilijk in huis.

zo, 29/09/2019 - 23:13
Viper (anoniem geplaatst)

Ik begreep van internet dat de Draceana niet lang vol in de zon mag staan. Met licht bedoel ik rechtstreeks zonlicht. Ik heb hem weggehaald van het raam omdat ik bang was dat hij te veel zonlicht kreeg. De rest van de dag krijgt hij dus wel gewoon licht alleen geen zonnestralen er recht op.

ma, 30/09/2019 - 10:42
GreenConnection

Ok, duidelijk! Dan denk ik dat dit een gevolg is van de zonbestraling.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag