Draecena

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 13/02/2020 - 08:18
Sofiedl (anoniem geplaatst)

Draecena

Hallo! Ik heb zo'n jaar of 4 nu een Dracaena die het altijd erg goed en mooi deed. Ik ben verhuisd naar een souterrain (wel met grote ramen aan de voorzijde, dus wel licht). Sinds een halfjaar begint mijn Dracaena al zijn blad te verliezen en is de kleinste stam compleet versponsd en afgestorven (die heb ik er dus ook uitgehaald met pijn in mn hart). Ook zat er wit spul op de aarde en bleef deze nat, tot 2 weken na het geven van een kopje water. 

Ik heb hem in verse nieuwe aarde gezet, maar het lijkt alleen maar slechter te gaan. Hij doet zijn best om nieuwe groene uitlopers te maken, maar het binnenste topje van deze uitlopers is zwart en de nieuwste blaadjes hangen compleet slap en zijn bruin.

Wat doe ik fout en kan ik mijn Dracaena nog redden? Ik vind het oprecht naar om hem zo te zien afsterven, ben eraan gehecht.

Ik hoop dat iemand me kan helpen! Meer info mag je altijd vragen natuurlijk!

do, 13/02/2020 - 13:21
GreenConnection

Een foto kan misschien meer duidelijkheid geven.

do, 13/02/2020 - 18:51
Sofiedl (anoniem geplaatst)

Als het goed is staat er nu een foto bij, toch?

Net even gefotografeerd, hopelijk toch goed genoeg te zien!
vr, 14/02/2020 - 12:22
GreenConnection

Wat ik nu net wilde zien, is de pot waarin de plant staat en of er afwateringsgaten zijn. Het vermoeden van de oorzaak ligt toch wel bij de wortels.

vr, 14/02/2020 - 15:50
Sofiedl (anoniem geplaatst)

Daar zeg je iets slims denk ik! Wat ik wel inderdaad heb veranderd is de pot. Hij staat in dezelfde pot nog wel, maar hij stond eerst in de pot in de plastic bak waar ik hem in had gekocht. Nu staat ie gewoon in die pot en heb ik de plastic bak verwijderd. Ik heb geen afwateringsgaten of iets erin zitten. Het is een solide metalen pot. Hoe kan ik ervoor zorgen dat deze wel genoeg zn water kwijt kan, of kan ik beter een andere pot kopen?

vr, 14/02/2020 - 19:07
GreenConnection

Het is niet alleen wateroverlast, maar vooral zuurstofgebrek bij de wortels. Het systeem binnenpot in een buitenpot werkt prima.

vr, 14/02/2020 - 19:28
Sofiedl (anoniem geplaatst)

Ik heb hem nu weer terug in de binnenpot gezet in de lege metalen pot. Hopelijk gaat ie het nu wel weer doen! Nog tips die ik moet uitvoeren om hem weer tot leven te wekken?

vr, 14/02/2020 - 20:14
GreenConnection

Je kunt de zijtakken tot op een 5 cm vanaf de hoofdstam terugsnoeien. 

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.