Ienieminibeestjes op monstera en calathea

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 27/04/2019 - 16:53
lene_leentje

Ienieminibeestjes op monstera en calathea

Er kruipen héél kleine beestjes rond op de bladeren van mijn monstera en van een calathea. Ik merkte het toen er een blad geel werd en afstierf, want dat is niet van z'n gewoonte. Het is geen spint, want dat ken ik onderhand wel (en komt regelmatig voor op mijn andere kamerplanten) en ze hebben evenmin schrik van water want de bladeren afspoelen met water helpt slechts gedeeltelijk. Iemand een idee wat dit is en hoe ik het (op een zo natuurlijk mogelijk manier liefst) kan bestrijden? De calathea is er bijna aan, maar mijn monstera ziet er nog oké uit hoewel de beestjes hier en daar voor gele verkleuringen beginnen te zorgen. Op de foto mijn monstera en een close-up van één van diens bladeren met die beestjes.

za, 27/04/2019 - 20:51
GreenConnection

Beestjes kan ik op de foto niet ontdekken, maar de verschijnselen duiden toch op spint. 

Overigens lijkt de Monstera wel erg water nodig te hebben.

za, 27/04/2019 - 21:00
lene_leentje

Die kleine gele puntjes op de close up, dat zijn de beestjes. Ze kruipen rond op de bladeren en de stelen. Ja klopt, dat merkte ik ook toen ik de foto nam, meteen opgelost! ;-)

do, 02/05/2019 - 08:39
lene_leentje

Het is echt geen spint... En het verspreidt zich naar andere planten. Alle bladeren van de calathea zijn intussen dood, ondanks ze meermaals per dag af te spoelen - die beestjes blijven gewoon terugkomen. Zouden het bladluizen kunnen zijn? Maar daar lijken ze me te geel voor?

do, 02/05/2019 - 09:02
GreenConnection

Bladluizen zijn het niet; die zitten niet op harde bladeren, maar op jonge, zachte delen van de plant.

zo, 12/05/2019 - 08:40
lene_leentje

Ben er intussen achter dat het trips zijn!

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.